De ongekende cijfers van promotiekoning Robert Mühren

Reacties

Voor het tweede jaar op rij heeft Robert Mühren promotie afgedwongen naar de Eredivisie. Vorig seizoen hielp de 32-jarige spits met zijn doelpunten SC Cambuur al aan een plek op het hoogste niveau, een jaar later flikte hij dat wederom met FC Volendam.

De ongekende cijfers van promotiekoning Robert Mühren
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
1 - 2
FC Volendam
FC Volendam

Mühren maakte vrijdagavond de 0-2 in het uitduel met FC Den Bosch. Uiteindelijk bleek die goal genoeg voor Het Andere Oranje om voor het eerst sinds 2008 weer te promoveren naar de Eredivisie. De ontlading was na afloop groot. Ook bij de clubtopscorer, die vorig jaar immers een gewaagde stap nam door niet met Cambuur in de Eredivisie te gaan voetballen, maar terug te keren in Volendam.

Die keuze pakte goed uit. Mühren scoorde dit seizoen al 28 keer in de Keuken Kampioen Divisie, één goal meer dan Jack Tuyp in het seizoen 2012/13 bijvoorbeeld maakte (27). De Noord-Hollander gaf daarmee een vervolg aan zijn ongekende scoringsdrift van vorig seizoen, toen hij Cambuur met 38 goals in 37 duels naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie schoot en zelf topscorer werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dit seizoen is het nog geen uitgemaakte zaak dat Mühren bovenaan de topscorerslijst eindigt, omdat ook Thijs Dallinga (31 goals voor Excelsior) en Thomas Verheydt (29 goals voor ADO Den Haag) heel makkelijk scoren. Sinds de terugkeer van Mühren in de Keuken Kampioen Divisie staat er echter geen maat op hem. De laatste drie seizoenen scoorde hij in 101 duels voor Cambuur en Volendam 92 keer.

De concurrentie blijft ver achter. Verheydt is met 59 goals in 86 wedstrijden de nummer twee op de topscorerlijst van de KKD sinds het seizoen 2019/20, dat voortijdig werd afgebroken wegens de coronacrisis. Was dat niet gebeurd, dan was Mühren destijds waarschijnlijk al gepromoveerd met Cambuur. Een jaar later gebeurde dat alsnog en nu leidt Mühren ook Volendam dus naar de Eredivisie.

Met een contract tot medio 2024 is de kans groot dat Mühren nu wel meegaat naar het hoogste niveau. Het wordt interessant om te zien of hij zijn scoringsdrift kan vervolgen in de Eredivisie. Tot nu toe kende hij zijn beste jaargang in het seizoen 2017/18 (zeven goals voor Sparta). Het was niet genoeg om degradatie te voorkomen. Een herhaling van dat scenario zal Mühren ongetwijfeld willen voorkomen.

meeste goals in eerste divisie vanaf 2019/20

Speler Club(s) Duels Goals
1. Mühren Cambuur/Volendam 101 92
2. Verheydt Almere City/ADO 86 59
3. Seuntjens De Graafschap/NAC 90 42
4. Plet Telstar 91 39
5. Ómarsson Excelsior 65 33
6. Hilterman Jong Utrecht/Emmen/NAC 87 33
7. Dallinga Excelsior 36 31
8. Van Mieghem De Graafschap/Volendam 91 28
9. Kharchouch Telstar/Emmen 51 27
10. Niemeijer Excelsior 74 27
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer R. Mühren
Meer over R. Mühren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.