De nieuwe spits van Heerenveen beleeft een vliegende start

Reacties

SC Heerenveen is het seizoen begonnen met een 3-1 thuiszege op RKC Waalwijk. Ion Nicolaescu gaf met een goal bij zijn debuut het startschot voor een succesvolle avond van de Friezen.

De nieuwe spits van Heerenveen beleeft een vliegende start
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
3 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Heerenveen nam na het afgelopen seizoen afscheid van Sydney van Hooijdonk, die als huurling van Bologna negentien keer (zestien keer in de competitie, drie keer in de beker) scoorde voor de ploeg van Kees van Wonderen. Deze week trok Heerenveen Nicolaescu aan als zijn vervanger. De Moldavisch international stond vijf dagen na zijn komst direct in de basis.

Nicolaescu had zich geen betere start kunnen wensen. Na ruim twintig minuten opende de nieuwkomer de score, met een knap doelpunt: hij nam de bal aan met de borst en liet Etiënne Vaessen kansloos met een volley. Pawel Bochniewicz kopte hierna uit een vrije trap van Thom Haye de 2-0 binnen en Osame Sahraoui zorgde na een knappe individuele actie voor de 3-0.

RKC, dat in het afgelopen seizoen maar één plekje onder Heerenveen eindigde, had in de eerste helft vrijwel niets te vertellen in het Abe Lenstra Stadion. De ploeg van Henk Fraser weigerde desondanks om de handdoek in de ring te gooien en de aansluitingstreffer van Michiel Kramer, een benutte penalty na een overtreding van Bochniewicz, bracht wat hoop terug bij de bezoekers.

Kansen op de aansluitingstreffer kwamen er hierna zeker. David Min had meerdere keren de 3-2 op zijn schoen, maar slaagde er niet in om Andries Noppert te verschalken. Heerenveen behield zijn marge van twee en kende zo een prima begin van het seizoen. Volgende week gaat de ploeg van Van Wonderen naar FC Utrecht; RKC ontvangt dan AZ.

SC Heerenveen Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.