De Mos is helemaal weg van De Ketelaere: 'Ajax-materiaal'

Reacties

Aad de Mos is helemaal weg van Charles De Ketelaere van Club Brugge. Hij vindt de Belgische aanvaller goed genoeg voor Ajax en vergelijkt hem zelfs met Luis Suárez. 'De brave versie dan', zei de voormalig trainer tegenover Het Laatste Nieuws.

De Mos is helemaal weg van De Ketelaere: 'Ajax-materiaal'
© Pro Shots

'Omdat hij ook alle posities voorin aankan, geweldig spelinzicht en scorend vermogen heeft. En omdat hij bijna perfect tweevoetig is. Ajax-materiaal, kortom. Wat is die Charles goed, Club mag trots zijn en moet hem nu zo lang mogelijk houden', ging De Mos verder.

Goals
De Ketelaere maakte dit seizoen in de Belgische Pro League al acht treffers in negentien wedstrijden en gaf zes assists. In de Champions League speelde hij alle groepswedstrijden en bereidde hij tegen RB Leipzig (1-2 winst) een doelpunt voor. Vorig seizoen was hij een stuk minder effectief (vier competitiegoals), maar speelde hij voornamelijk als aanvallende middenvelder of als buitenspeler.

De Mos ziet de jonge aanvaller de Gouden Bal in België nog niet winnen, maar stemde wel op hem als 'Belofte van het Jaar'. 'Nu is het allemaal hosanna, en zijn de journalisten al 85 keer zijn moeder gaan interviewen en naar zijn oude tennisclub geweest, maar er komt onvermijdelijk een moment dat het minder wordt. Dat er kritiek is. Daar moet je ook doorheen. Het is pas het begin. Ach, komt wel goed, De Ketelaere zit in een stabiel nest.'

Spits
De Ketelaere voelt zich inmiddels thuis in de punt van de aanval. 'Omdat ik op die positie echt wel impact kan hebben. Ik denk ook dat ik als "negen" carrière kan maken. Natuurlijk heb ik nog verbeterpunten. Maar onbewust groei je als speler. Kijk, ik train al vijf jaar op afwerken en nu vliegen ze er plots in. Dat zijn spitsen die al van hun vier jaar doelpunten maken. Ik had tot ik in de eerste ploeg van Club stond, nog nooit als 9 gespeeld. Een lange bal krijgen met een verdediger in je rug? Dat was nieuw voor mij.'

De Belgische spits voegde zondag tegen Anderlecht een treffer toe aan zijn totaal. De wedstrijd is half twee begonnen en is live te volgen via VI Live.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer C. De Ketelaere
Meer over C. De Ketelaere
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.