Fabelachtige hakbal Muriel helpt Atalanta in extremis aan zege op AC Milan

Atalanta heeft zaterdagavond in de absolute slotfase de overwinning gegrepen tegen AC Milan. Invaller Luis Muriel groeide uit tot de matchwinner na een geweldige hakbal.

Atalanta Bergamo
3 - 2
AC Milan
AC Milan

Tijjani Reijnders, Marten de Roon en Teun Koopmeiners begonnen in de basis, maar het was een andere speler uit de Lage Landen die in het eerste kwartier een hoofdrol greep. Charles De Ketelaere wordt door AC Milan verhuurd aan Atalanta en kreeg in de negende minuut een enorme kans om zijn huidige werkgever pijn te doen. De Belg schoot op aangeven van Ademola Lookman van dichtbij huizenhoog over.

Zeven minuten voor tijd kwam Atalanta dan toch op voorsprong. Koopmeiners bediende Lookman met een snelle inworp, de Nigeriaan slalomde langs twee verdedigers en schoot via het lichaam van Fikayo Tomori raak. Atalanta leek met een voorsprong te gaan rusten, maar in de extra tijd zorgde Olivier Giroud met een fraaie kopbal voor de 1-1.

Kort na rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong. De Ketelaere maakte zijn misser uit de eerste helft enigszins goed met een perfecte assist op Lookman, de spits liep zijn zesde treffer van het seizoen tegen de touwen. Lookman had een kwartier voor tijd zijn hattrick moeten maken, maar een fantastische redding van Mike Maignan voorkwam zijn derde treffer.

Atalanta dacht de overwinning over de streep te kunnen trekken, maar tien minuten voor tijd zorgde invaller Luka Jovic na een harde lage voorzet van Christian Pulisic voor de gelijkmaker. In de slotfase moest AC Milan nog verder met tien man, na een tweede gele kaart van Davide Calabria.

Een winnaar leek uit te blijven in Bergamo, maar in de absolute slotfase bracht invaller Muriel de fans van Atalanta in extase. De Colombiaan kreeg de bal mee van Aleksey Miranchuk en schoot zijn ploeg met een geweldige hakbal naar de drie punten.

Hellas Verona
1 - 1
Lazio
Lazio

Eerder op de dag nam Hellas Verona het in eigen huis op tegen Lazio. Na twintig minuten spelen kwam Lazio op voorsprong. Mattia Zaccagni speelde zeven seizoenen voor Hellas Verona, maar deed zijn oude ploeg op aangeven van Felipe Anderson pijn met een fraaie hakbal.

In de tweede helft probeerde Lazio de voorsprong uit te bouwen. Ciro Immobile was een aantal keer gevaarlijk en ook Anderson kreeg wat kansen. Toch was het Hellas Verona dat twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Lazio-doelman Ivan Provedel werkte een voorzet niet lekker weg en de Franse invaller Thomas Henry kon de 1-1 binnentikken.

In de slotfase werd Lazio nog geholpen door een onhandige actie van Ondrej Duda. De middenvelder pakte zijn tweede gele kaart met een lichte overtreding op Taty Castellanos. Ondanks het overtal slaagde Lazio er niet in om nog een doelpunt te maken. De bezoekers blijven door het gelijkspel steken op plek negen in de Serie A.