De Ligt verklaart bijzondere viering doelpunt met bankzitter

Reacties

Matthijs de Ligt heeft uitgelegd waarom hij zijn doelpunt tegen Borussia Mönchengladbach uitgerekend met bankzitter Frans Krätzig vierde. Met zijn kopgoal bepaalde hij de eindstand zaterdag op 3-1 in het voordeel van Bayern München.

De Ligt verklaart bijzondere viering doelpunt met bankzitter
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

De Ligt (24) zocht reservespeler Frans Krätzig op na zijn doelpunt en gaf hem een high-five. 'Voorafgaand aan de laatste drie wedstrijden speelde ik op de training altijd een wedstrijdje tegen Frans', vertelt De Ligt aan Bild. 'Ik vroeg hem of hij daarbij de doelman wilde zijn. We hadden afgesproken dat ik hem zou bedanken als ik een doelpunt maakte, omdat hij me zo goed heeft gelopen.'

Tegen Gladbach vormde De Ligt voor de tweede keer het hart van de defensie met winteraanwinst Eric Dier. Over de van Tottenham Hotspur overgekomen verdediger is De Ligt positief. 'Hij is een zeer ervaren speler en erg slim, zowel met als zonder bal. Het gaat goed samen en we praten ook veel met elkaar.'

Volgend weekend staat er een topwedstrijd op het programma voor de nummer twee van de Bundesliga. Dan gaat Bayern op bezoek bij Bayer Leverkusen. De Ligt stond tegen Gladbach op scherp en wist dat hij bij een gele kaart het duel tegen Leverkusen zou missen. Zo ver kwam het echter niet. 'Ik heb geen moment gehad waarop ik dacht dat ik wat rustiger moest spelen', stelt hij zelf.

Na de overwinning op Gladbach heeft Bayern een achterstand van twee punten op koploper Leverkusen. Het duel tussen de twee ploegen begint zaterdag om 18.30 uur in de BayArena.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.