De Ligt kijkt toe hoe Ronaldo ouderwets de show steelt

Reacties

Juventus heeft zich woensdagavond probleemloos geschaard onder de laatste vier in het Italiaanse bekertoernooi. Al na één helft was AS Roma bezig aan een kansloze missie in Turijn.

De Ligt kijkt toe hoe Ronaldo ouderwets de show steelt
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
AS Roma
AS Roma

Trainer Maurizio Sarri gunde Matthijs de Ligt niet zijn tweede basisplaats op rij: het was Daniele Rugani die deze keer als verdedigingspartner van Leonardo Bonucci fungeerde. Ten opzichte van het Serie A-duel met Parma van afgelopen weekeinde verschenen ook onder anderen Blaise Matuidi en Wojciech Szczesny niet aan de aftrap.

Met Justin Kluivert als basisspeler stichtte AS Roma aanvankelijk het meeste gevaar, maar uiteindelijk stond de ploeg met lege handen. De bijna 35-jarige Cristiano Ronaldo brak na 26 minuten op zeer fraaie wijze de ban. Nadat hij de bal had ontvangen van Gonzalo Higuaín maakte de Portugees meters op de linkerflank, waarna hij vanuit een lastige hoek keeper Pau López verschalkte. Ronaldo onderstreepte daarmee zijn topvorm: in de laatste tien officiële duels nam de vijfvoudige Gouden Bal-winnaar liefst dertien doelpunten voor zijn rekening.

Nog voor rust tilde Juventus de marge naar drie. Rodrigo Bentancur behield knap het overzicht na een counter en zorgde voor de tweede treffer, waarna Bonucci toesloeg met een kopbal uit een voorzet van Douglas Costa. AS Roma weigerde met de witte vlag te wapperen, maar verder dan de 3-1 kwamen de bezoekers niet. Een pegel van Cengiz Ünder belandde via het aluminium en Gianluigi Buffon in het doel. De Ligt kwam niet van de bank af.

Eerder deze week bereikte Napoli al de laatste vier in de Italiaanse beker. De andere kwartfinales worden volgende week afgewerkt: AC Milan - Torino en Internazionale - Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.