Sarri bevestigt tactische omzetting met De Ligt

Reacties

Matthijs de Ligt is bij Juventus definitief verhuisd naar de rechterkant in het hart van de defensie. De verdediger krijgt daarmee dezelfde plek als bij Oranje en de positie die hij gewend was bij Ajax.

Sarri bevestigt tactische omzetting met De Ligt
© Pro Shots

De Ligt blonk bij Ajax en het Nederlands elftal vorig seizoen uit als rechter centrale verdediger en speelde bij Juventus in de eerste maanden juist links in het midden. Dat was omdat Maurizio Sarri bij afwezigheid van de linksbenige Giorgio Chiellini zijn eerste verdediger Leonardo Bonucci op zijn vaste plek rechts wilde houden.

Door verschillende omstandigheden is de puzzel verschoven. Opvallend was het dat als Merih Demiral in plaats van De Ligt speelde, dat Bonucci dan wel naar links verhuisde. Demiral raakte op 12 januari zwaar geblesseerd in de topper tegen AS Roma en De Ligt viel toen al in op zijn positie rechts in het midden van de verdediging. De Ligt speelde zondagavond bij de 2-1 zege op Parma ook rechts.

Die optredens smaakten voor Sarri naar meer, zo heeft hij aangegeven bij zijn vooruitblik op de bekerwedstrijd tegen AS Roma van woensdagavond. 'De Ligt speelt nu rechts en Bonucci links omdat we die oplossing hadden gevonden met Demiral. Bonucci voelde zich ook comfortabel links, dus gaan we daarmee door.'

Het bekerduel tussen Juventus en Roma begint woensdagavond om 20.45 uur. Bij de Romeinen kan Justin Kluivert ook weer meespelen nu hij hersteld is van een bovenbeenblessure die hem sinds begin december aan de kant hield. Hij maakte afgelopen weekend zijn rentree bij de 1-3 zege op Genoa.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.