De lessen van Ribéry die Juventus-sensatie Vlahovic nooit zal vergeten

Reacties

Dusan Vlahovic is uitstekend begonnen aan zijn avontuur bij Juventus, door in zijn eerste twee wedstrijden voor zijn nieuwe club het net te vinden. De spits heeft nu al 21 keer gescoord in dit seizoen en is met achttien competitiegoals de topscorer van de Serie A. Vlahovic is on fire.

De lessen van Ribéry die Juventus-sensatie Vlahovic nooit zal vergeten
© Pro Shots

Speciale dank van de Serviër gaat uit naar Franck Ribéry, die tegenwoordig voor Salernitana uitkomt. Bij Fiorentina waren Vlahovic en Ribéry ploeggenoten van elkaar. Vlahovic dacht dat het met zijn arbeidsethos wel goed zat, totdat hij erachter kwam dat de routinier veel eerder dan hij op de club was. Het maakte hem nog maniakaler en preciezer in zijn voorbereiding.

Ribéry had al alles gewonnen, niets meer te bewijzen, was eigenlijk uitgevoetbald en trainde nog steeds als een kampioen. De vroegere ster van Bayern München speelde een belangrijk rol in Vlahovic' tweede jaar bij de club, toen hij het mentaal zwaar had omdat hij vaak niet speelde en weinig scoorde. Ribéry spoorde hem aan nog meer energie in het voetbal te steken.

'Nu ik er een beetje toe doe, moet ik nog meer pushen, nog harder trainen', sprak de aanvaller vorig jaar maart in de Corriere dello Sport. 'Om er te zijn, moet je consistent zijn. Dat is het pad dat grote kampioenen als Messi, Lukaku en Cristiano Ronaldo volgen. Ze kunnen allemaal een voorbeeld zijn voor jongen mensen zoals ik. Ik moet met mijn voeten op de grond blijven en me concentreren op goals en assists, maar vooral op de bewegingen.'

'De lessen van Ribéry zal ik niet vergeten', vervolgde Vlahovic. 'Hem komt de aandacht toe die hij verdient. Ik zal je een voorbeeld geven. Na de lockdown was Franck minstens twee uur voor het afgesproken tijdstip op het trainingscomplex. Als hij dat doet, bijna 38 jaar oud en alles gewonnen wat een voetballer zich maar kan voorstellen, kan ik, een jonge gast die zichzelf moet laten gelden, dan blijven slapen of toekijken? Nee, dat is een luxe die ik me niet wil veroorloven. Hij heeft me vanaf het begin veel praktische tips gegeven en reikte me de hand buiten het veld. Als ik in de put zat, praatte hij met me. Zo kwam ik erachter wat het betekent een kampioen te zijn op het veld en in het echte leven.'

Juventus speelt zondagavond de competitietopper tegen Atalanta Bergamo en Vlahovic hoopt in dit duel opnieuw het net te kunnen vinden. Lees in aanloop naar deze wedstrijd onderstaand profiel over de doelpuntenmachine:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.