De Koning hekelt eigen supporters voor uitfluiten Achenteh

Reacties

Hans de Koning vindt dat Go Ahead Eagles zich niet hoeft te schamen voor de nederlaag tegen PSV (1-3). De trainer van de Deventenaren is er ondanks een zware avond van overtuigd dat zijn ploeg in de Eredivisie blijft.

De Koning hekelt eigen supporters voor uitfluiten Achenteh

Op de vraag wat Go Ahead de das had omgedaan in de Adelaarshorst, antwoordde De Koning duidelijk. 'Een heel sterk PSV, simpel. We hebben ze bestreden met alles wat we in ons hadden, maar het blijft een kwestie van momenten', aldus de trainer tegenover FOX Sports. 'In de eerste helft had Elvis Manu de 1-0 op zijn voet, maar een minuut later ligt hij er aan de andere kant in', doelde hij op de treffer van Siem de Jong vanaf de strafschopstip.

Die strafschop kreeg PSV wegens een onhandige overtreding van Rochdi Achenteh. De linksachter van Go Ahead trok Davy Pröpper opzichtig aan zijn shirt, tot grote ergernis van het thuispubliek, dat hem in het restant van de wedstrijd regelmatig uitfloot. 'Rochdi probeerde gewoon ontieglijk zijn best te doen. Het was een doodongelukkig moment en het ziet er misschien knullig uit. Dan kan ik wel boos worden, maar hij doet het ook niet expres', vond De Koning, die tevens meldde dat Marcel Ritzmaier zijn arm had gebroken in de Adelaarshorst.

De trainer baalde van het uitfluiten. 'Het getuigt van erg weinig kwaliteit als je dat bij je eigen spelers doet. Hij heeft een goede eerste sezoenshelft gespeeld en zit nu in een wat mindere fase, maar dan moet je zo'n jongen juist steunen. Dat doen wij ook. Ik weet dat het maar een klein gedeelte van de supporters is, maar dat moeten ze niet doen.'

De nederlaag tegen PSV was extra zuur door de overwinningen van ADO Den Haag en Excelsior. De Koning liet de moed echter niet in zijn schoenen zakken. 'Als wij bij de laatste wedstrijd tegen Sparta niet laatste staan, hebben we het hartstikke goed gedaan. Dan weet ik zeker dat we kwaliteit genoeg hebben om te overleven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.