De Jong schept duidelijkheid over zijn blessure en het Oranje-afscheid

Reacties

Luuk de Jong denkt dat de schade aan zijn enkel meevalt. De spits van PSV viel geblesseerd uit in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, het eerste duel sinds zijn afscheid als international.

De Jong schept duidelijkheid over zijn blessure en het Oranje-afscheid
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
PSV
PSV

Even was er schrik bij PSV vroeg in de tweede helft. De Jong ging naar de grond nadat hij druk had gezet op RKC-doelman Etiënne Vaessen. Bij een sprongetje kwam hij ongeluk neer, de 32-jarige spits klapte door zijn enkel heen. 'Ik hoop dat het meevalt en dat verwacht ik ook wel', waren zijn geruststellende woorden na afloop bij ESPN. 'Ik zette mijn voet neer en het veld was een beetje ongelijk volgens mij. Ik verstapte me', luidde de uitleg van De Jong, die waarschijnlijk volgende week zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur gewoon weer inzetbaar is.

Een vervelende blessure zou wrang zijn geweest voor De Jong, die juist de knoop heeft doorgehakt om zuiniger op zijn lichaam te zijn. Vrijdag werd bekend dat hij een punt achter zijn interlandcarrière heeft gezet, nadat hij een dag eerder bondscoach Ronald Koeman had gebeld met de boodschap dat hij zich volledig op PSV wil gaan focussen.

De 39-voudig international lichtte zijn keuze na de 0-1 zege in Waalwijk toe: 'Ik heb vanaf mijn interlanddebuut veel mooie jaren gehad bij Oranje, met een EK en een WK. Ik wil me nu focussen op PSV en mijn familie, ik heb twee jonge kinderen, dat vind ik ook belangrijk. Het is niet dat ik basisspeler was bij Oranje, maar ik ben altijd met veel plezier en trots voor het Nederlands elftal uitgekomen. Ik denk alleen dat ik nu ook voor mezelf moet kiezen. Ik word wat ouder en de pijntjes spelen dan ook mee. Rustmomenten in een seizoen zijn dan ook wel fijn. Dit is dus een mooi moment voor mij om gedag te zeggen bij Oranje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.