PSV geeft titelstrijd niet op: 'We geloven dat alles nog mogelijk is'

PSV boekte zondag een moeizame zege op RKC Waalwijk (0-1). Dankzij een doelpunt van Johan Bakayoko houden de Eindhovenaren aansluiting met Feyenoord, Ajax en AZ. 'We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken', besefte André Ramalho.

RKC Waalwijk
0 - 1
PSV
PSV

De wedstrijd in het Mandemakers Stadion had twee gezichten. PSV was voor rust heer en meester, maar mocht ook niet mopperen dat RKC in de tweede helft niet scoorde. 'Het was een moeilijke wedstrijd', zei Ramalho bij ESPN. 'We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door vaker te scoren. Maar het is zoals het is, soms lukt dat niet. Mijn hele carrière zeg ik al: 1-0 kan genoeg zijn. Dat was vandaag het geval. We hebben er hard voor moeten werken.'

Het verschil tussen beide helften zat hem volgens Ramalho in de beleving. 'Wij wisten dat zij zouden proberen om meer te gaan voetballen, want ze hadden niks te verliezen. Voor ons was het lastig, we hadden niet de passie van de eerste helft. Aan de ene kant wilden we de tweede goal maken, aan de andere kant waren zij gevaarlijk uit de counter. We hadden wat slimmer moeten zijn, maar we hebben gewonnen.'

Goede flow
Door de overwinning in Waalwijk blijft het gat met koploper Feyenoord zes punten. 'Het was een heel belangrijke week. We zitten in een goede flow en moeten zo doorgaan, want er komen een hoop zware wedstrijden aan. We geloven dat alles nog mogelijk is. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Ik denk dat we nog veel kunnen bereiken.'