Koeman verrast door Luuk de Jong: 'We gaan hem missen'

Reacties

Ronald Koeman heeft verrast gereageerd op de beslissing van Luuk de Jong om zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. De spits heeft aangegeven dat hij zich volledig op PSV wil gaan richten. Zijn teller stopt daarom op 39 interlands voor Oranje.

Koeman verrast door Luuk de Jong: 'We gaan hem missen'
© Pro Shots

De Jong maakte zijn beslissing vrijdagochtend wereldkundig. Daarvoor had hij al telefonisch contact met Koeman. 'Ik was enigszins verrast toen Luuk mij gisteren belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar was voor het Nederlands elftal', zegt de bondscoach via de KNVB-kanalen. 'Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV. We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen.'

De 32-jarige De Jong zegt dat het voor hem altijd een eer is geweest om voor Oranje te spelen. 'Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV', geeft de aanvaller wat meer uitleg bij zijn beslissing.

Later deze vrijdag maakt Koeman zijn voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.