Luuk de Jong stopt als international

Reacties

Luuk de Jong heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. Op de dag dat Ronald Koeman zijn voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar bekendmaakt, meldt de spits van PSV via social media dat hij zich niet langer beschikbaar stelt voor Oranje.

Luuk de Jong stopt als international
© Pro Shots

De 32-jarige De Jong speelde 39 wedstrijden voor het Nederlands elftal, waarin hij acht keer scoorde. De spits debuteerde op 9 februari 2011 tegen Oostenrijk en speelde zijn laatste interland op 9 december 2022, op het WK in Qatar. De Jong kwam toen als invaller in het veld in de verloren kwartfinale tegen Argentinië.

De Jong maakte naast het WK in Qatar ook het EK van 2021 en het EK van 2012 mee. Hij gaat niet proberen om ook het EK van 2024 in Duitsland te halen. De Jong gaat zich volledig op zijn clubcarrière richten en stopt bij het Nederlands elftal.

Waarom De Jong heeft besloten om zich niet langer beschikbaar te stellen, is niet bekend. 'Het is een eer geweest', schrijft de spits van PSV. 'Bedankt voor alle herinneringen, Oranje.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.