De Jong laat zich met assist zien tijdens bekerzege Sevilla

Reacties

Luuk de Jong heeft opnieuw zijn waarde getoond bij Sevilla. Mede dankzij een assist van de spits wonnen de Andalusiërs eenvoudig van Levante in de strijd om de Copa del Rey.

De Jong laat zich met assist zien tijdens bekerzege Sevilla
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 1
Levante
Levante

Sinds hij afgelopen zomer werd overgenomen van PSV, slaagde De Jong er niet in onomstreden te worden bij Sevilla. Maar waar de Spaanse subtopper al afscheid nam van zijn concurrenten Moanes Dabour en Javier Hernández, heeft De Jong de laatste twee wedstrijden een basisplaats. En in beide duels slaagde de oud-spits van FC Twente en PSV er ook in te scoren.

Tijdens het thuisduel met Levante scoorde De Jong niet, maar na uitstekend voorbereidend werk van de spits bepaalde Óliver Torres twaalf minuten voor tijd de eindstand op 3-1. Eerder had Fernando na een klein kwartier de score geopend, maar had Óscar Duarte deze in de 31ste minuut teniet gedaan. Kort na rust zorgde Lucas Ocampos voor de nieuwe voorsprong voor Sevilla.

Door de 3-1 overwinning heeft Sevilla zich geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey. Op 24 januari vindt hiervoor de loting plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.