Casemiro is scorende Luuk de Jong de baas in Spaanse topper

Real Madrid heeft zaterdagmiddag de topper tegen Sevilla gewonnen. Luuk de Jong was eindelijk weer eens trefzeker, maar het was niet genoeg voor de bezoekers.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Sevilla
Sevilla

Na een half uur leek Luuk de Jong de score te openen met een rake kopbal uit een hoekschop, maar zijn doelpunt werd - tot ongeloof van trainer Julen Lopetegui - afgekeurd door de VAR. De Spaanse arbitrage zag een overtreding in een blok dan Nemanja Gudelj zette tegen Eder Militão en dus ging het feestje niet door voor de Nederlander. Het was één van de weinig momenten van opwinding in een verder gezapige eerste helft.

Twaalf minuten na rust nam de thuisploeg de leiding. Luka Jovic bediende Casemiro met een fraai hakje en de Braziliaan passeerde doelman Tomas Vaclik met een wippertje: 1-0. Zeven minuten later was het alsnog raak voor De Jong. Hij kreeg de bal mee na een ogenschijnlijke handsbal van Munir El Haddadi, maar mocht deze keer wel door. De Oranje-international legde de bal voor zijn linkvervoet en schoot hem langs Thibaut Courtois in de verre hoek: 1-1.

Het was de eerste competitiegoal voor De Jong sinds november en pas zijn derde van het seizoen. Een mooi moment dus voor de Nederlander, maar zijn doelpunt bleek weinig waarde te hebben. Casemiro kopte niet veel later namelijk zijn tweede van de middag binnen uit een voorzet van Lucas Vázquez: 2-1. De verdedigende middenvelder werd zo de onverwachtse matchwinner in Santiago Bernabéu.

Real gaf de zege namelijk niet meer uit handen en is daardoor in ieder geval voor een dag koploper van La Liga. Barcelona kan zondag weer langszij komen als de Catalanen winnen van Granada. Sevilla blijft de nummer vier van Spanje.