Gefrustreerde Lopetegui wil uitleg na afgekeurde goal De Jong in Madrid

Julen Lopetegui heeft een slecht gevoel overgehouden aan zijn terugkeer in Estadio Santiago Bernabéu. Dat komt vooral door de goal van Luuk de Jong die in de eerste helft werd afgekeurd.

Lopetegui zat in het seizoen 2018/19 een paar maanden als eindverantwoordelijke op de bank bij Real Madrid, maar deze samenwerking werd geen succes. Aan het begin van het lopende seizoen werd Lopetegui aangesteld als de hoofdtrainer van Sevilla, waarmee hij zaterdag op bezoek kwam bij zijn oude club. Na een halfuur spelen leek De Jong de gasten op voorsprong te zetten.

Het doelpunt van de Nederlander, een knappe kopbal uit een corner, werd na inmenging van de VAR echter geannuleerd. De Jongs bewaker Eder Militão ging naar de grond na een blok van Nemanja Gudelj en de VAR oordeelde dat dit onreglementair gebeurd was. Lopetegui begrijpt er niets van: 'Ik loop nu al heel wat jaren in de voetballerij rond, maar ik zag echt niks gebeuren', zei de coach van Sevilla.

'Ik voel frustratie, want ik begrijp gewoon niets van de beslissing', vervolgde Lopetegui. 'Ik hoop dat er uitleg komt. Een 0-1 voorsprong bij rust zou voor ons heel belangrijk zijn geweest.' In de tweede helft scoorde De Jong alsnog en dit doelpunt werd wél goedgekeurd. Door een dubbelslag van Casemiro hield Sevilla er echter niets aan over: 2-1.

Het tweede doelpunt van De Jong werd overigens ook nog bekeken door de VAR. Munir El Haddadi zou vlak voor de treffer hands hebben gemaakt. Technisch directeur Monchi van Sevilla: 'Als dat doelpunt ook zou zijn afgekeurd, dan was ik naar beneden gegaan en had ik de ploeg van het veld gehaald.'