Spaanse pers lyrisch: 'Luuk de Jong veranderde in Ronaldo'

Reacties

Nu de kaarten opnieuw geschud worden voor de spitspositie bij Sevilla, weet Luuk de Jong dat hij het beste uit zichzelf moet halen. Dat deed de aanvaller zaterdag in de verloren kraker tegen Real Madrid zeker. De Spaanse media zijn lyrisch: 'De Jong heeft zich eindelijk gepresenteerd als Sevilla-speler.'

Spaanse pers lyrisch: 'Luuk de Jong veranderde in Ronaldo'
© Pro Shots

Sevilla heeft Munas Dabbur naar 1899 Hoffenheim laten gaan en werkt mee aan een vertrek van Javier Hernández naar LA Galaxy, terwijl Marokkaans international Youssef En-Nesyri juist werd overgenomen van Leganés als nieuwe centrumaanvaller. De winteraankoop begon in Estadio Santiago Bernabéu op de bank; De Jong kreeg tegen Real het vertrouwen in de punt van de aanval.

De Nederlander beschaamde dat vertrouwen niet. De Jong scoorde tegen Real twee keer, waarbij alleen zijn tweede doelpunt gevierd mocht worden. De openingstreffer van De Jong, een knappe kopbal na een corner, werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Die oordeelde dat het blok waarmee Nemanja Gudelj De Jongs bewaker Eder Militão had neergehaald een overtreding was.

Sevilla ging door twee goedgekeurde doelpunten van Casemiro met 2-1 onderuit, maar De Jong kan toch best tevreden zijn over de uitwedstrijd bij Real. 'Er waren veel mensen die in de afgelopen dagen zeiden dat Sevilla te weinig doelpunten in de ploeg heeft', schrijft Marca. 'Maar De Jong veranderde deze zaterdag in Ronaldo Nazario. Zijn eerste doelpunt, een waanzinnige kopbal, werd nog afgekeurd. Zijn tweede goal was een heerlijk schot in de benedenhoek. Dit was de wedstrijd waarin De Jong zichzelf eindelijk presenteerde als een Sevilla-speler.'

Ook AS was erg te spreken over het optreden van De Jong: 'Hij speelde een geweldige wedstrijd', vond de sportkrant. 'Er is natuurlijk een reden waarom hij Julen Lopetegui's favoriete spits is.' Sevilla komt aankomende dinsdag alweer in actie, dan in het Copa del Rey-toernooi. Levante is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.