De Jong krijgt na 63 dagen afwezigheid meteen basisplaats bij Barça

Reacties

Frenkie de Jong maakt zaterdagmiddag zijn rentree bij Barcelona. De Oranje-international krijgt twee maanden nadat hij een blessure heeft opgelopen meteen een basisplaats tegen Rayo Vallecano. Hij is ook meteen aanvoerder bij Barça.

De Jong krijgt na 63 dagen afwezigheid meteen basisplaats bij Barça
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Voor De Jong ging het 63 dagen geleden mis in het thuisduel met Celta de Vigo, sindsdien stond hij aan de kant met een enkelblessure. Daarmee miste de middenvelder ook de ontknoping van de EK-kwalificatieperiode, waarin het Nederlands elftal zich wist te plaatsen voor het Europese eindtoernooi van volgend jaar.

Bij Barça miste De Jong drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League en de verloren Clásico tegen Real Madrid. 'We hebben last gehad van zijn afwezigheid, hij is een heel belangrijke speler', zei trainer Xavi nog voorafgaande aan de wedstrijd tegen Rayo Vallecano.

Barcelona staat momenteel derde in La Liga, met twee punten achterstand op rivaal Real Madrid en vier punten achterstand op de verrassende koploper Girona. Rayo Vallecano staat tiende in Spanje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.