De innige omhelzing tussen Mancini en Vialli is voor altijd

Reacties

Roberto Mancini toonde na de beslissende strafschop zijn ogenschijnlijk lang onderdrukte emoties. Zijn innige omhelzing met Gianluca Vialli was veelzeggend en betekenisvol.

De innige omhelzing tussen Mancini en Vialli is voor altijd
© Pro Shots

Mancini zocht eerst zijn Engelse collega Gareth Southgate op om zich vervolgens te voegen bij zijn staf. De tranen vloeiden bij de coach, die normaal gesproken meer rust dan emotie uitstraalde. Met name de omhelzing met staflid Vialli raakte hem.

'Ik heb een band met hem die verder gaat dan alles', zei Mancini over Vialli. Die heeft een heel andere strijd moeten leveren om in Londen te kunnen staan. In 2018 werd alvleesklierkanker geconstateerd. Mancini heeft zijn oude makker ook daarin altijd bijgestaan om in het najaar van 2019 weer samen te komen bij de Azzurri.

Het was een volgend hoofdstuk van hun dikke boek. Hun band gaat ver terug, op en buiten het veld. Bij Sampdoria vierden ze mooie tijden. In 1991 won de club uit Genua mede dankzij de succesvolle samenwerking tussen de twee aanvallers de enige Italiaanse titel in de clubgeschiedenis. Een jaar later werd de finale van de Champions League verloren.

De beroemde vrije trap van Ronald Koeman verpestte op Wembley de avond voor Mancini en Vialli. 29 jaar later werd op die heilige grond revanche genomen voor die nederlaag. 'De cirkel is rond', zei Mancini na de zege op Engeland. 'Geen woorden nodig', stuurde Sampdoria de wereld in bij een foto van de twee clubiconen.

Mancini en Vialli hebben ook geen woorden nodig om hun hechte band te duiden. De innige omhelzing zondagavond was alleszeggend. Broeders voor het leven. In voor- en tegenspoed, en dus ook op mooie avonden als zondag op Wembley.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.