Italiaans bijgeloof: ook voor de EK-finale kwam Vialli nét even te laat

Reacties

Italië speelt over een paar uur de EK-finale tegen Engeland en Gianluca Vialli heeft in de jacht op de gouden plak in ieder geval niets aan het toeval overgelaten. De bijgelovige assistent van bondscoach Roberto Mancini kwam ook daags voor de wedstrijd weer 'te laat' bij de spelersbus.

Italiaans bijgeloof: ook voor de EK-finale kwam Vialli nét even te laat
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

De Italiaanse selectie verliet zaterdag het trainingscomplex in Florence, om te beginnen aan de reis naar Engeland. Verschillende cameraploegen stonden opgesteld om het afscheid in beeld te brengen en zij zagen de bus vertrekken en haast direct weer stoppen. Er miste nog een passagier: Vialli moest nog instappen. De assistent holde naar de bus en ging toch nog mee naar het vliegveld.

De beelden van het moment gingen viraal op social media, maar het blijkt dat Vialli niet echt te laat was. Vialli komt namelijk altijd nét even te laat, sinds de Italianen zijn begonnen aan een bijgelovige routine. Voor de eerste groepswedstrijd miste Vialli daadwerkelijk bijna de spelersbus. Nadat de rechterhand van Mancini alsnog was ingestapt en afgereisd, begon Italië het EK met een 3-0 zege op Turkije.

Of het een met het ander te maken heeft? Waarschijnlijk niet, maar Vialli neemt geen enkel risico. De voormalig international staat er sinds de openingswedstrijd op dat de spelersbus eerst wegrijdt zonder hem, voordat hij kort na vertrek alsnog instapt. Italië heeft sinds dit ritueel gaande is geen wedstrijd verloren op het EK en zondag is het tijd voor de kroon op het werk. Vialli heeft er alles aan gedaan; het is nu aan de spelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.