De 'herlancering van Mad Max' gaat met vallen en opstaan

Reacties

Met zijn 27 jaar is Maxime Lestienne ogenschijnlijk in de bloei van zijn voetballeven. Standard Luik is bezig om de in het verleden zo vaak in opspraak geraakte Mad Max opnieuw te lanceren. Na de voortvarende start trok de voormalig PSV-aanvaller zondag op minder positieve manier de aandacht.

De 'herlancering van Mad Max' gaat met vallen en opstaan

Lestienne keerde een jaar geleden terug op de Belgische velden. In 2014 was hij als belofte na zijn doorbraak bij Club Brugge gezwicht voor het geld van Al Arabi. Na tijdelijke verblijven bij Genoa en PSV bleek zijn definitieve overstap naar Rubin Kazan ook geen soelaas te bieden. Hij was hard op weg een vergeten voetballer te worden. Zijn eerste seizoen op Sclessin als herintreder in de Belgische competitie liet ook al te wensen over. Het gebrek aan speeltijd bij Málaga en Rubin Kazan wreekte zich. Sinds zijn vertrek bij PSV in 2016 kwam hij per seizoen tot maximaal dertien duels.

Standard-trainer Michel Preud'homme voorspelde deze zomer voor het seizoen 2019/20 dat er meer mag worden verwacht van Lestienne, die in zijn Brugse tijd nog weinig oor had gehad voor de adviezen van diezelfde coach. 'Destijds gaf hij me veel raad, waar ik niet genoeg naar luisterde. Daar heb ik spijt van. Wees gerust, ik zal nu wél luisteren. Beter dan ooit', aldus Lestienne, die in het verleden onder meer met drank- en gokproblemen zou hebben gekampt en in zijn tijd bij PSV eens werd opgepakt in het uitgaansleven.

Spelersprofiel

M. Lestienne


Geboortedatum:
17 juni 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Mouscron
Nationaliteit
België
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Lion City Sailors FC

Bovenstaande woorden van Lestienne in augustus 2018 bleken geen valse belofte. 'Hij is een van de spelers die het meest loopt in een wedstrijd. Zowel qua afstand als in sprints', zei Preud'homme deze zomer. 'Hij zit dicht bij zijn beste niveau maar hij kan nog beter. We kunnen nu nog niet verlangen dat hij al honderd procent is. We zijn vorig seizoen begonnen met hem te herlanceren.' Dat herlanceren wierp zijn vruchten af getuige twee goals tegen Moeskroen (4-1 zege) van vorige week als voorlopig hoogtepunt. Want zondag tegen KV Kortrijk bleef de bijdrage van Lestienne beperkt tot 23 minuten.

De aanvaller verdween halverwege de eerste helft gedesillusioneerd richting de kleedkamer, terwijl hij net ervoor Sclessin in vuur en vlam had gebracht met de openingstreffer. Het vuur werd door de VAR ruw gedoofd. De videoarbiter had de goal onder de loep genomen en was tot de conclusie gekomen dat Lestienne met de arm had gescoord. De treffer werd niet alleen afgekeurd, maar Lestienne kreeg ook nog eens geel voor zijn actie de scheidsrechter op het verkeerde been te zetten. Aangezien de aanvaller in derde minuut ook al op de bon was gegaan vanwege een schwalbe, wachtte hem een trieste aftocht.

Door de uitsluiting mist Mad Max ook de wedstrijd tegen Anderlecht. Gelukkig voor hem slaagde Standard erin om zonder hem alsnog de punten te pakken en is het koploper in de Jupiler Pro League. 'Ik ben opgelucht dat we hebben gewonnen.'

Standard Luik
Standard Luik
2 - 1
Kortrijk
Kortrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Lestienne
Meer over M. Lestienne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.