Interlanddebuut lonkt voor Lestienne na droomstart in België

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez heeft Maxime Lestienne opgenomen in de selectie van België. De 27-jarige aanvaller speelde nog nooit een interland voor De Rode Duivels, maar mag daar nu van dromen na een indrukwekkende start van het seizoen bij Standard Luik.

Interlanddebuut lonkt voor Lestienne na droomstart in België

Dat het snel kan gaan met de carrière van een speler bewijst Lestienne. Nog niet zo lang geleden was de aanvaller in België al afgeschreven. Vorig seizoen werd Lestienne pas in de tweede seizoenshelft basisspeler van Standard, waar hij in totaal vijf keer scoorde. Nu heeft de linksbuiten dat aantal al bereikt in acht competitieduels.

Martínez gaf eerder al aan dat de prestaties van Lestienne ook bij hem opvielen. 'Ik heb echt genoten van het dynamische voetbal dat Standard bracht. In het bijzonder was ik onder de indruk van Maxime Lestienne. Als ik er op dit moment één speler zou uitpikken, dan is hij het', zei de keuzeheer tegen Het Belang van Limburg.

Het is niet de eerste keer dat Lestienne wordt opgeroepen voor het Belgische nationale elftal. Marc Wilmots nam de aanvaller in 2013 mee naar een oefeninterland tegen de Verenigde Staten, maar liet hem toen op de bank. Daardoor maakte Lestienne tot op heden nog niet zijn interlanddebuut.

België stuit in de komende interlandperiode op San Marino (10 oktober) en Kazachstan (13 oktober), beide in het kader van de EK-kwalificatie. In de selectie van Martínez ontbreekt de geblesseerde Kevin De Bruyne.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Standard Luik
Meer over Standard Luik
Meer M. Lestienne
Meer over M. Lestienne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.