De grootste Premier League-transfer aller tijden is een kwestie van tijd

Reacties

De recordtransfer van Moisés Caicedo naar Chelsea zit eraan te komen. Volgens Sky Sports heeft Brighton & Hove Albion een akkoord bereikt met de Londenaren over een afkoopsom van minstens 116 miljoen euro en wordt Caicedo deze maandag medisch gekeurd bij Chelsea. Hij gaat voor liefst acht jaar tekenen. 

De grootste Premier League-transfer aller tijden is een kwestie van tijd
© Pro Shots

Brighton accepteerde eerder een bod van Liverpool op de 21-jarige Caicedo, ter waarde van bijna 130 miljoen euro. De middenvelder had echter al een persoonlijk akkoord bereikt met Chelsea en liet weten dat hij zich aan zijn woord wilde houden. Dat was voor Chelsea het signaal om nog een tandje bij te schakelen. Afgelopen weekend werden de gesprekken met Brighton hervat.

Er zou nu een akkoord zijn bereikt over een vaste afkoopsom van 116 miljoen euro, plus ruim zeventien miljoen euro aan mogelijke bonussen. Daarvan zou de helft redelijk gemakkelijk te behalen zijn. Sky Sports spreekt daarom over de grootste Premier League-transfer ooit: in januari ging Enzo Fernández voor 121 miljoen euro van Benfica naar Chelsea.

Caicedo speelde maar 53 wedstrijden voor Brighton, dat de middenvelder eerder nog verhuurde aan het Belgische Beerschot. Het afgelopen seizoen beleefde de krachtpatser zijn definitieve doorbraak. Chelsea wil naast Caicedo ook Roméo Lavia van Southampton nog hebben als versterking voor het middenveld; door de komst van Tyler Adams van Leeds United werd een streep gezet.

In TransferTalk werd de interesse van Chelsea in Moisés Caicedo eerder deze zomer, dus voor de meest recente ontwikkelingen, al besproken: 

Waarom Chelsea bijna honderd miljoen euro over heeft voor Caicedo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.