De Graafschap en Roda JC benutten te weinig kansen

De Graafschap en Roda JC hielden elkaar in bedwang. De bezoekers leken op weg naar de zege, maar Jason Oost redde in de slotfase een punt voor de thuisploeg: 1-1.

Het gelijkspel was conform het spelbeeld, want veel verschil zat er niet tussen De Graafschap en Roda. Beide ploegen schotelden de toeschouwers op De Vijverberg een kansenfestijn voor. Het enige dat ontbrak was een fors aantal doelpunten. De Graafschap en Roda JC slaagden er ieder slechts één keer in te scoren.

Roda vond als eerste het net. In de 64ste minuut verlengde Pa Modou Kah een hoekschop tot naar de tweede paal, waar Anouar Hadouir de bal in het dak van het doel knalde. De 1-1 in de maak In de jacht op de gelijkmaker waagde De Graafschap een offensief, waarbij beide ploegen kansen kregen. Zo trof Jason Oost de lat en kopte Geert den Ouden in kansrijke positie naast, terwijl namens Roda Boldizsár Bodor en Hadouir (foto) grote mogelijkheden misten in een counter.

Uiteindelijk was het Oost die in de 82ste minuut met een soloactie De Graafschap aan de 1-1 hielp. Op de rand van de zestien ontdeed hij zich van enkele tegenstanders, waarna hij vanaf rechts met zijn linker de bal onder keeper Bram Castro door schoot.

Roda heeft tien punten en dat zijn er net zoveel als ADO Den Haag en Vitesse. De Graafschap heeft er negen en blijft voorlaatste.