De Graafschap bijt zich stuk op effectief PEC Zwolle

Reacties

De Graafschap heeft in zijn eerste thuiswedstrijd het verschil tussen Jupiler League en de Eredivisie nog maar eens ervaren. PEC Zwolle ging in Doetinchem met de zege aan de haal (0-3).

De Graafschap bijt zich stuk op effectief PEC Zwolle

Waar beide ploegen nog in een fantastische ambiance welkom werden geheten, met veel siervuurwerk rond het veld van De Vijverberg, veranderden de omstandigheden al snel. Flinke stortbuien gaven het duel ineens het decor van een wedstrijd in een lagere Engelse divisie.

Ook figuurlijk pakten de donkere wolken zich samen boven Doetinchem, en dan met name voor De Graafschap. Dean Koolhof greep na ruim een kwartier naar zijn lies. De speler die de afgelopen seizoenen ook al te kampen had met veel blessureleed, lijkt opnieuw een tijdje buitenspel te staan. Op een brancard werd hij weggedragen.

Het was voor beide ploegen duidelijk even wennen aan de plotseling zware omstandigheden, op een paar pogingen van afstand na gebeurde er voor beide doelen weinig. Strijdlust voerde de boventoon. En op dat gebied deden beide ploegen na 45 minuten voetbal niets voor elkaar onder (0-0).

Dean Koolhof moest na negentien minuten naar de kant op een brancard. De aanvaller van De Graafschap verliet het veld met pijn aan zijn lies.
Dean Koolhof moest na negentien minuten naar de kant op een brancard. De aanvaller van De Graafschap verliet het veld met pijn aan zijn lies.

De Graafschap voetbalde de laatste drie seizoenen in de Jupiler League. En achterin werden De Superboeren na rust genadeloos met de neus op de feiten gedrukt door de Zwollenaren. Met messcherpe uitvallen was de ploeg van Ron Jans gevaarlijk en via Wouter Marinus kwamen de bezoekers op voorsprong, toen hij op aangeven van Sheraldo Becker binnen schoof.

Amper bekomen van deze tegenslag kreeg De Graafschap al de volgende tik te verwerken. Bart van Hintum zorgde met zijn 0-2 voor de vroegtijdige beslissing. Na een verkeerde terugspeelbal van Thijs Bouma had Becker de derde Zwolse treffer voor het intikken. Erger werd het niet meer, omdat scheidsrechter Allard Lindhout een zuivere treffer van Lars Veldwijk wegens buitenspel afkeurde.

PEC Zwolle mag zich door de zege in elk geval voor vijf kwartier koploper noemen in de Eredivisie, met vier punten uit twee duels. De Graafschap wacht nog op zijn eerste punten en staat laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.