De complimenten zijn voor Piatek, maar Milik is de échte SuperPool

Reacties

Krzysztof Piatek is dé sensatie van dit Serie A-seizoen en wordt dankzij zijn scoringsdrift overladen met complimenten. Over zijn landgenoot Arek Milik gaat het in de Italiaanse kranten een stuk minder. Dat terwijl de spits van Napoli ook bezig is aan een geweldig seizoen en Piatek zelfs overtreft.

De complimenten zijn voor Piatek, maar Milik is de échte SuperPool

Piatek (23) is bezig aan een bijzonder eerste seizoen in Italië. De Pool maakte in de zomer voor nog geen vijf miljoen euro de overstap van Cracovia Kraków naar Genoa en scoorde in zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever direct vier keer, in de 4-0 bekerzege op US Lecce. Het bleek slechts het begin van een opmerkelijke reeks te zijn. In zijn eerste zeven competitiewedstrijden maakte Piatek doodleuk negen doelpunten.

Na een doelpuntloze reeks van vier duels volgden er nog competitietreffers tegen Sampdoria, SPAL, AS Roma en Atalanta Bergamo. Piatek kende zo een geweldig eerste halfjaar in Italië en toen AC Milan Gonzalo Higuaín verloor aan Chelsea, maakte het 35 miljoen euro over naar Genoa. Piatek is ook bij Milan geweldig gestart en heeft in zijn eerste vijf competitiewedstrijden voor i Rossoneri al vijf keer gescoord. De supporters lopen met hem weg en zijn Higuaín alweer vergeten.

In de Italiaanse media krijgt Piatek de aandacht die hij verdient. Over zijn twee jaar oudere landgenoot Milik (25) wordt een stuk minder geschreven, maar ook de voormalige Ajacied doet het dit voetbaljaar uitstekend. Milik scoorde vorige week nog twee keer in de 0-4 overwinning van Napoli op Parma en schroefde zijn totaal daarmee op naar veertien doelpunten in 22 competitiewedstrijden. In tegenstelling tot Piatek is Milik echter niet iedere week verzekerd van een basisplaats.

Het moyenne van Milik is beter dan dat van de bewierookte Piatek. Laatstgenoemde heeft in de Serie A gemiddeld 106 minuten nodig voor een doelpunt, terwijl Milik gemiddeld iedere 103 minuten goed is voor een competitietreffer. Daarmee troeft Milik niet alleen Piatek, maar ook competitietopscorer Cristiano Ronaldo af. De superster van Juventus maakte tot dusver negentien goals uit 25 competitiewedstrijden, met een gemiddelde van 113 minuten per doelpunt.

Milik, in 2016 nog goed voor een transfersom van liefst 32 miljoen euro voor Ajax, heeft de wind eindelijk een beetje in zijn rug staan. De aanvaller maakte in zijn eerste twee seizoenen bij Napoli twee keer vijf goals, maar stond in deze jaren ook lange tijd buitenspel met zware knieblessures. Nu is Milik al een tijdje helemaal fit en bewijst hij zijn waarde voor de ploeg van Carlo Ancelotti.

'Het is duidelijk dat Milik erg goed in vorm is', zegt Davide Dionigi, voormalig spits van Napoli. 'Hij heeft nu het vertrouwen dat hij heeft gemist onder Maurizio Sarri, die toch voor een iets ander spelletje koos. Zijn doelpuntengemiddelde is geweldig, maar ik hoop dat hij nu ook eens beslissend kan zijn in een grote wedstrijd.'

Zondagavond krijgt Milik de kans om Dionigi vrolijk te maken, want dan staat voor Napoli de misschien wel grootste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma: de thuiswedstrijd tegen Juventus. Milik vs Ronaldo. De regerend landskampioen heeft als koploper liefst dertien punten meer dan Napoli en van een echte titelstrijd lijkt al geen sprake meer te zijn. Maar voor Milik is dit wel weer een mooie gelegenheid om te laten zien dat Piatek echt niet de enige Poolse superster in de Serie A is. 

Napoli
Napoli
1 - 2
Juventus
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.