Inter morst punten door pijlsnelle eigen goal De Vrij en hectische slotfase

Internazionale heeft punten gemorst op bezoek bij Fiorentina (3-3). Het puntenverlies van de Nerazzurri was mede te danken aan een bliksemsnelle eigen goal van Stefan de Vrij en een penalty in de elfde (!) minuut van de blessuretijd.

Stefan de Vrij kende waarschijnlijk de slechtst mogelijke start die je in een wedstrijd kunt bedenken. Niet alleen persoonlijk, maar ook voor zijn ploeg. De Nederlandse verdediger werkte nog geen twintig seconden na het eerste fluitsignaal de bal in eigen doel na een voorzet van Federico Chiesa. De Nederlander bezorgde Fiorentina zo onbedoeld een droomstart tegen de bezoekers uit Milaan.

Gelukkig voor De Vrij stelden zijn ploeggenoten nog voor de rust orde op zaken. In de zesde minuut was het Matiás Vecino die de score weer in balans bracht, waarna Matteo Politano de valste start van Internazionale in zijn geheel van het scorebord poetste door de bal vijf minuten voor het rustsignaal in de verre hoek te krullen: 1-2.

De Nerazzurri werden zeven minuten na rust meteen geholpen aan een nog ruimere marge. Edimilson Fernandes had bij een vrije trap van Internazionale de bal met de hand geraakt en na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Ivan Perisic liet dat cadeautje niet in zijn verpakking zitten en bracht de uitploeg op een comfortabele 1-3 voorsprong.

Dat comfort zou in het restant van de wedstrijd nog wel een deuk oplopen. Niet door toedoen van Cristiano Biraghi, wiens goal werd afgekeurd, maar wel door Luis Muriel. De Colombiaan mocht aanleggen voor een vrije trap van bijna veertig meter afstand, maar die afstand weerhield Muriel er niet van om de bal in één rechte lijn de kruising in te schieten: 2-3.

Verder dan dat liet Internazionale het lange tijd niet komen. Tót diep in de blessuretijd. Danilo D'Ambrosio kreeg de bal op de arm, waarna arbiter Rosario Abisso resoluut naar de stip wees. De Vrij en consorten dachten nog gerustgesteld te worden door de VAR. Zij dachten namelijk dat de bal op de borst van D'Ambrosio kwam. De videoarbiter stelde scheidsrechter Abisso echter in het gelijk waardoor Jordan Veretout in de elfde minuut van de blessuretijd de 3-3 kon noteren.

Een forse tegenvaller voor de ploeg van trainer Luciano Spalletti, die nog wel op de derde plek staat. De voorsprong op nummer vier AC Milan bedraagt twee punten, terwijl de achterstand op nummer twee Napoli liefst negen punten is.

Parma
Parma
0 - 4
Napoli
Napoli

Eerder op de zondag deed Napoli wat het moest doen op bezoek bij Parma. Juventus had de marge met Napoli op liefst zestien punten gebracht, maar Carlo Ancelotti zag zijn ploeg een eclatante overwinning boeken. Grote dank ging daarvoor uit naar voormalig Ajacied Arkadiusz Milik. De Pool schoot na de 0-1 van Piotr Zielinski een vrije trap onder de Parma-muur door en zorgde daarmee voor een comfortabele 0-2 ruststand. Milik voegde zich met zijn rake vrije trap bovendien in een zeer fraai rijtje: samen met Lionel Messi is de Poolse spits nu de enige speler in de vijf grote voetbalcompetities die drie vrije trappen heeft verzilverd.

In de tweede helft bracht Milik met zijn tweede van de wedstrijd ook nog zijn doelpuntentotaal in de Serie A op veertien, waarna Adam Ounas acht minuten voor tijd de eindstand op 0-4 bepaalde. De achterstand van Napoli op koploper Juventus blijft zodoende net zo groot als voor aanvang van de 25ste speelronde in de Serie A: dertien punten.