Juventus pakt imponerend record op bezoek bij Dijks na Europese domper

Juventus heeft de Champions League-nederlaag tegen Atlético Madrid (2-0) weggespoeld met een minimale competitiezege op bezoek bij Bologna. Paulo Dybala hielp zijn ploeg na rust aan een 0-1 zege.

Bologna
Bologna
0 - 1
Juventus
Juventus

Het was Juventus en Cristiano Ronaldo er alles aan gelegen om de bittere nasmaak van de midweekse Champions League-nederlaag tegen Atlético Madrid (2-0) van zich af te spoelen. Voor Ronaldo was het vooral zaak om zijn voeten te laten spreken op bezoek bij Bologna. Tegen Atlético Madrid vestigde hij vooral de aandacht op zich door zijn uitspraken na afloop: 'Ik heb vijf keer de Champions League gewonnen, Atlético nul keer', zei hij.

Mitchell Dijks, die van de laatste zeven wedstrijden voor de zesde keer in de basis begon, en zijn ploeggenoten van Bologna moesten het slachtoffer worden. Voor Juventus was Bologna in het verleden echter een fijne tegenstander gebleken. De laatste keer dat De Oude Dame verloor in Stadio Renato Dall'Ara was in 1998. Toch ging het Juventus niet gemakkelijk af in de eerste helft. Bologna bleef eenvoudig overeind tegen de koploper van de Serie A en alleen Federico Bernardeschi kwam namens Juventus dicht bij een openingstreffer.

In de eerste helft werd er dan ook niet gescoord en ook na rust kwam het voetbal moeizaam op gang bij Juventus. De bezoekers uit Turijn noteerden na 67 minuten toch de openingsgoal. Dybala kreeg de bal op een presenteerblaadje van Bologna-verdediger Filip Helander, die de bal niet goed wist weg te werken.

Die 0-1 bleef behouden tot het laatste fluitsignaal, al haalde alles en iedereen bij Juventus opgelucht adem in de 91ste minuut. Mattia Perin, de vervanger van Wojciech Szczesny, moest tot twee keer toe ingrijpen op een spervuur aan schoten van Bologna. Nicola Sansone zag via Perins vingertoppen en de paal ternauwernood een doelpunt voorkomen worden.

Door de nieuwe driepunter pakt Juventus een zeer fraai record. De formatie uit Turijn is de eerste club ooit die na 25 speelrondes in de Serie A op 22 winstpartijen staat. Daarmee slaat Juventus bovendien een gat van zestien punten op achtervolger Napoli, dat zondag (18.00 uur) nog de uitwedstrijd speelt tegen Parma.

Sampdoria
Sampdoria
1 - 0
Cagliari
Cagliari

Sampdoria mocht Fabio Quagliarella, wie anders, bedanken voor een minimale thuisoverwinning op Cagliari. Sampdoria had met nederlagen tegen Napoli (3-0), Frosinone (0-1) en Internazionale (2-1) al drie wedstrijden op rij geen punt meer gepakt en daarmee hebben de ambities voor Europees voetbal een forse knauw gekregen. De ploeg van coach Marco Giampaolo werd na ruim een uur echter geholpen door de arbiter. Manolo Gabbiadini werd binnen het strafschopgebied vastgehouden en Quagliarella mocht zodoende vanaf elf meter aanleggen voor de openingstreffer. Een koud kunstje voor de 36-jarige clubtopscorer, die zijn zeventiende van het seizoen tegen de touwen schoot. Quagliarella hoeft daarmee alleen Krzysztof Piatek en Cristiano Ronaldo voor zich te dulden. Belangrijker nog voor Sampdoria: de ploeg stijgt naar plek negen op twee punten van de Europese plaatsen.

Sassuolo
Sassuolo
1 - 1
SPAL
SPAL

Sassuolo en SPAL wisten allebei al drie wedstrijden op rij niet te winnen. Beide ploegen verlengden die reeks met nog een wedstrijd. In het onderlinge duel kwam er namelijk geen winnaar uit de strijd. Federico Peluso bracht Sassuolo vlak voor het rustsignaal nog wel op 1-0, maar via een benutte strafschop van Andrea Petagna wisten de bezoekers uit Ferrara toch een puntje mee naar huis te nemen. Sassuolo eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Alfred Duncan vlak voor tijd een rode kaart kreeg.

Chievo
Chievo
0 - 0
Genoa
Genoa

Chievo Verona wist dit seizoen pas één keer te winnen en is daarmee logischerwijs hekkensluiter van de Serie A. De nummer twintig van de Serie A heeft echter wel een abonnement op puntendelingen dit seizoen en noteerde in eigen huis tegen Genoa de tiende van het seizoen. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.