De Bruyne strijdt met Bayern-duo om opvolging Van Dijk

Reacties

Kevin De Bruyne maakt kans om Virgil van Dijk op te volgen als UEFA Men's Player of the Year. Dat heeft de UEFA woensdag bekendgemaakt.

De Bruyne strijdt met Bayern-duo om opvolging Van Dijk
© Pro Shots

Robert Lewandowski, met 55 goals in 47 officiële wedstrijden misschien wel de favoriet voor de prijs, en Manuel Neuer zijn de concurrenten van De Bruyne in de strijd om de eretitel. Dat tweetal kan de prijs voor het eerst naar München halen sinds Franck Ribéry in het seizoen 2012/13. Nadien ging de prijs achtereenvolgens naar Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, twee keer Ronaldo, Luka Modric en vorig seizoen dus naar Van Dijk. 

De Bruyne strandde met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League terwijl hij in de Premier League Liverpool voor zich moest dulden. De 29-jarige Belg zelf beleefde echter een topseizoen. Zo gaf hij liefst twintig assists in de Premier League. Die prestatie zorgde er al voor dat hij de opvolger werd van Van Dijk als beste speler in de Premier League, volgens de spelers zelf. 

Eerder werd ook al bekend dat De Bruyne bij de beste middenvelders hoort. De Belg van Manchester City werd samen met Thiago Alcántara en Thomas Müller genomineerd. Ook de beste keepers, verdedigers en aanvallers werden eerder al bekendgemaakt. Bekijk die genomineerden hier.

De beste coach van het jaar wordt in elk geval een Duitser: Hansi Flick (Bayern München), Jürgen Klopp (Liverpool) en Julian Nagelsmann (RB Leipzig) zijn de genomineerden in die categorie. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League op 1 oktober. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.