Premier League-spelers kiezen voor De Bruyne als opvolger Van Dijk

Reacties

Kevin De Bruyne is de opvolger van Virgil van Dijk als PFA Players' Player of the Year. De Belg is door zijn collega's verkozen tot beste van de Premier League en troeft daarmee onder anderen Virgil van Dijk af.

Premier League-spelers kiezen voor De Bruyne als opvolger Van Dijk
© Pro Shots

Afgelopen seizoen werd Van Dijk wel verkozen tot Speler van het Jaar. Deze keer zat de Oranje-aanvoerder bij de zes genomineerden, maar de eer ging naar De Bruyne. Raheem Sterling, Sadio Mané, Jordan Henderson en Trent Alexander-Arnold visten achter het net.

Laatstgenoemde ging wel met een andere eretitel aan de haal: de 21-jarige rechtsback van Liverpool werd benoemd tot Talent van het Jaar. Marcus Rashford ontving de trofee voor Maatschappelijk Voetballer van het Jaar vanwege zijn inzet voor de strijd tegen armoede in Engeland.

Ook werd er een Elftal van het Jaar samengesteld. Daarin was er wél plek voor Van Dijk. De volgende elf spelers verdienden een plekje: Nick Pope (Burnley); Alexander-Arnold (Liverpool), Van Dijk (Liverpool) Çaglar Söyüncü (Leicester City), Andrew Robertson (Liverpool); David Silva (Manchester City), Henderson (Liverpool), De Bruyne (Manchester City), Jamie Vardy (Leicester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Mané (Liverpool).

Dames
Bij de dames greep Vivianne Miedema naast de prijzen. De Nederlandse spits was genomineerd voor Speler van het Jaar, maar die eer ging naar Bethany England, die zich met Chelsea tot kampioen van de Premier League kroonde. Miedema, die het seizoen afsloot als topscorer én assistkoning, had wel een plekje in het elftal van het jaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.