De Bruyne en Agüero kwellen na PSG ook Hiddink

Reacties

Manchester City is op bezoek bij Chelsea duidelijk een maatje te groot gebleken voor de ploeg van manager Guus Hiddink: 0-3. Op Stamford Bridge trokken Sergio Agüero en Kevin De Bruyne, die voor het eerst tegenover zijn oude club stond, de vorm van het Champions League-duel met PSG door. Daardoor behoudt City de marge van vier punten met rivaal en stadgenoot Manchester United.

De Bruyne en Agüero kwellen na PSG ook Hiddink

Terwijl Chelsea al min of meer uitgespeeld is, is er voor City nog voldoende te halen in de slotweken. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende manager Manuel Pellegrini schakelde midweeks Paris Saint-Germain uit in de Champions League en treft in de halve finale Real Madrid. Bovendien moet er een topvierklassering worden afgedwongen om opnieuw plaatsing voor het miljoenenbal af te dwingen.

In een vermakelijke eerste helft van de normaliter om de titel strijdende grootmachten toonden Agüero en De Bruyne nog niet te hebben ingeboet aan vorm. De Belg, die tussen 2012 en 2014 voor Chelsea uitkwam maar daar moest vertrekken, stond aan de basis van de eerste grote kans. Agüero zag zijn inzet vervolgens geblokt worden. Die kans bleek de aanzet voor een vermakelijke eerste helft, waarin beide ploegen aanvankelijk grote kansen misten. Nicolás Otamendi haalde een inzet van Pedro van de lijn, Ruben Loftus-Cheek schoot voorlangs en doelman Thibaut Courtois had bij grote kansen van De Buyne en Samir Nasri een antwoord.

Sergio Agüero lijkt op tijd in uitmuntende vorm. De beslissende weken komen eraan en de Argentijn scoort er lustig op los.
Sergio Agüero lijkt op tijd in uitmuntende vorm. De beslissende weken komen eraan en de Argentijn scoort er lustig op los.

Na ruim een half uur was het wél raak. Na een razendsnelle counter en goed voorwerk van De Bruyne schoot Agüero met een verraderlijk schot de bal in de korte hoek: 0-1. Met zijn twintigste competitiedoelpunt ontdeed Agüero het duel tien minuten na rust ook van de spanning. Wederom was het een puntgave counter die in een goal resulteerde. En opnieuw was De Bruyne de aanvaller die razendsnel omschakelde en Nasri in staat stelde met een steekballetje voor de assist te tekenen. Agüero rondde koel af.

De Argentijn voerde met een penalty zijn doelpuntentotaal nog op naar 21 in 26 competitiewedstrijden en was in de laatste twaalf duels dertien keer trefzeker. Hij mocht aanleggen omdat Fernandinho door Courtois, die met rood moest inrukken, werd neergelegd. Agüero faalde tegen PSG nog vanaf elf meter, maar bekroonde nu zijn goede optreden met een hattrick (zijn zesde in de Premier League).

Arsenal
In de slotfase probeerde de ploeg van Hiddink, die na dit seizoen plaatsmaakt voor Antonio Conte, de eer nog wel te redden. City bleek evenwel te goed om nog een goal toe te staan. Daardoor is City voor even derde met een punt voorsprong op Arsenal, dat zondag nog Crystal Palace ontvangt. Bovendien is de marge met United nog steeds vier punten. Chelsea blijft tiende en speelt nergens meer om.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.