De Boer wijkt ondanks slechte start niet af van tactiek

Reacties

De start van Frank de Boer in Engeland was met een ruime nederlaag tegen promovendus Huddersfield Town (0-3) niet om over naar huis te schrijven, maar de Nederlandse manager houdt vast aan zijn gekozen tactiek. Ook in de lastige uitwedstrijd tegen Liverpool volgt De Boer zijn ingeslagen route.

De Boer wijkt ondanks slechte start niet af van tactiek

Tegen Huddersfield koos De Boer voor een systeem met Jairo Riedewald, Scott Dann en Timothy Fosu-Mensah als verdedigers, Patrick van Aanholt en Joel Ward bestreken de linker- en rechterflank. Met drie tegendoelpunten pakte dit verkeerd uit, maar De Boer houdt vertrouwen in zijn insteek. 'Zo'n systeem is niet moeilijk te begrijpen en makkelijk uit te voeren', stelt de Nederlander op de persconferentie.

De Boer blijft zijn eigen stempel op het elftal drukken en rekent daarbij op geduld van de supporters. 'De kracht van deze club is dat de fans het team echt steunen. Zij zullen begrijpen dat alle veranderingen niet in één dag uitgevoerd kunnen worden.'

Over tegenstander Liverpool is De Boer helder. 'Ze zijn levensgevaarlijk in de aanval. Jürgen Klopp heeft zijn spelers nauwkeurig geselecteerd om de bal te veroveren in cruciale posities. Ze zullen er zaterdag met een geweldig elftal staan.'

Liverpool en Crystal Palace trappen zaterdagmiddag (16.00 uur) af op Anfield. Klopp liet eerder op de persconferentie van zijn club weten dat hij verwacht dat het een zware wedstrijd wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.