De Boer pleit voor 'moderne linksback' Maatsen in Oranje

Reacties

Ronald de Boer maakt zich sterk voor de entree van Ian Maatsen in het Nederlands elftal. Volgens de analist is de linksback van Borussia Dortmund klaar voor het grote werk.

De Boer pleit voor 'moderne linksback' Maatsen in Oranje
© Pro Shots

Dortmund huurt de 22-jarige Maatsen dit seizoen van Chelsea en de samenwerking bevalt club en speler uitstekend. Maatsen speelt veel en staat ook in de basis voor de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain, die op het moment dat we dit artikel publiceren net is begonnen.

Quilindschy Hartman leek goed op weg om de linksback van Oranje tijdens het EK te worden, maar de Feyenoorder heeft een zware knieblessure opgelopen. Maatsen zou in de ogen van De Boer een goed alternatief kunnen zijn.

'Je hebt nu Daley Blind en Nathan Aké', zei De Boer bij Ziggo Sport. 'Maar Aké is in mijn ogen een linker centrale verdediger. Blind kan tegen mindere ploegen linksback spelen, maar tegen betere ploegen denk ik aan Maatsen. Zeker als je met een vijfmansverdediging speelt, dat kan hij geweldig invullen.'

De Boer ziet Maatsen gerust nog weleens fouten maken. Hij ziet echter óók de kwaliteiten van de Nederlander. 'Hij heeft snelheid, kracht, techniek', somde De Boer op. 'In mijn ogen is dit een moderne linksback. (…) Hij speelt nu bijna elke wedstrijd negentig minuten, dus dan word je volwassen. Je hebt hier nu ook naam gemaakt, dus ik zou niet zo snel bij Dortmund weggaan.'

Dortmund wil graag langer door met Maatsen. De linksback staat daar zelf ook voor open, zo vertelde zijn vader aan VI:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.