De Boer over herstel Blind: 'Gaan ervan uit dat hij het gaat redden'

Reacties

Daley Blind lijkt de race tegen de klok te gaan winnen. De 31-jarige verdediger is door bondscoach Frank de Boer opgenomen in zijn voorselectie voor het EK.

De Boer over herstel Blind: 'Gaan ervan uit dat hij het gaat redden'
© Pro Shots

Op 30 maart liep Blind in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar een zware enkelblessure op. Al snel werd duidelijk dat hij het seizoensslot met Ajax zou moeten missen, maar de deur richting het EK hield Blind op een kier. Afgelopen week gaf De Boer al een hoopvolle update over het herstel van de verdediger en vrijdag nam de bondscoach Blind dan ook op in zijn 34-koppige voorselectie.

'We gaan ervan uit dat hij het gaat redden', vertelt De Boer in gesprek met het KNVB-kanaal. 'Dat doen we op basis van de prognoses van de artsen en zelf staat hij er ook goed in. Daley zal er alles aan doen om het te halen', aldus de bondscoach over de 77-voudig Oranje-international. Blind is daarmee de meest ervaren speler in de voorselectie.

'Het zou ook kunnen dat Daley een beetje vertraging oploopt en pas gedurende het toernooi inzetbaar wordt. Laten we hopen dat hij er eerder klaar voor is. Dat is wel de verwachting, maar je weet nooit of er een terugslag komt', voegt De Boer toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.