De Boer hoopt op offday Salzburg: 'Anders wordt het lastig'

Reacties

Ajax moet het duel met Red Bull Salzburg van donderdagavond vooral gebruiken om zijn blazoen op te poetsen. Als de Oostenrijkse topploeg onverwacht een offday heeft, is er misschien zelfs nog meer mogelijk, aldus trainer Frank de Boer van de Amsterdammers.

De Boer hoopt op offday Salzburg: 'Anders wordt het lastig'

Ajax treedt het uitduel met Salzburg met een 3-0 achterstand uit de eerste wedstrijd tegemoet. 'We moeten realistisch zijn. Het gaat heel erg lastig worden om door te komen, maar we moeten onze huid zo duur mogelijk verkopen. We hebben bovendien wat recht te zetten', aldus De Boer.

De Boer eist dat zijn elftal scherper én beter voorbereid voor de dag komt dan afgelopen donderdag, toen Ajax vooral in de eerste helft volledig werd overlopen. 'We moeten ons beter voorbereiden op de druk en vanaf het eerste moment alert zijn. Dat is het allerbelangrijkste', vervolgt de trainer. 'Als Salzburg net als wij vorige week een offday heeft, kan het misschien nog, maar als zij hun normale niveau halen wordt het ontzettend lastig.'

Klassieker
Na de uitwedstrijd in Oostenrijk heeft Ajax slechts twee rustdagen richting De Klassieker tegen Feyenoord van zondag 14.30 uur. De Boer erkent dat de wedstrijd in Rotterdam meespeelt bij het maken van de opstelling voor het duel met Salzburg. 'Natuurlijk hou ik daar rekening mee, maar ik ga gewoon een sterk elftal opstellen', aldus De Boer.

De Boer zegt dat er nog geen wonderen verwacht mogen worden van Ricardo Kishna, het grote talent dat zijn competitiedebuut afgelopen zondag tegen AZ (4-0) opluisterde door gelijk te scoren. 'Hij kan tegen Salzburg en tegen Feyenoord spelen, maar nog geen twee volledige wedstrijden. Bij jonge jongens moet je rekening houden met hun fysieke gesteldheid en het feit dat bij dit soort wedstrijden veel druk komt kijken', besluit De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.