Salzburg haalt uit, Liberec geeft weer niet thuis

Reacties

Terwijl Ajax en AZ elkaar troffen in Amsterdam, hebben hun Europa League-opponenten Red Bull Salzburg en Slovan Liberec wisselende resultaten geboekt.

Salzburg haalt uit, Liberec geeft weer niet thuis

Drie dagen na het eclatante succes in Amsterdam (0-3) heeft Red Bull Salzburg zich opnieuw van zijn goede kant laten. Admira Wacker was het volgende slachtoffer van de ploeg van trainer Roger Schmidt. In de Bullen Arena stond er na negentig minuten een 6-1 eindstand op het scorebord, met Alan met drie goals als topscorer van de dag.

Benjamin Sulimani bracht met de snelle 0-1 voor Admira even schrik bij Red Bull. Maar de aanvaller bood na ruim een half uur ook de helpende hand door zijn tweede kaart te krijgen vanwege aanhoudend commentaar op de leiding. Met een man meer liep het veredelde B-team van Salzburg weg naar een 6-1 zege. 'maar ook met elf tegen elf hadden we met duidelijke cijfers gewonnen', stelde Schmidt vast.

In tegenstelling tot de Oostenrijkers wacht Slovan Liberec al lange tijd op een succes in eigen land. Aan de Tsjechen, die donderdag op eigen veld ten onder gingen tegen AZ (0-1), was zondag een 2-0 voorsprong niet besteed. Mlada Boleslav pakte mede door een treffer in blessuretijd een punt bij Slovan Liberec dat zesde bleef. De laatste zege van de AZ-opponent in Gambrinus Liga dateert van 29 september 2013. Voormalig AZ-aanvaller Kevin Luckassen debuteerde tegen Mlada Boleslav, maar kan donderdag niet meedoen tegen AZ.

Voor zowel Red Bull Salzburg als Slovan Liberec staat de return van de wedstrijd voor donderdag op het programma. Ajax treedt aan in Oostenrijk, terwijl AZ de Tsjechen in Alkmaar ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.