DC United verbetert negatief clubrecord

Het Amerikaanse DC United heeft een negatief clubrecord verbeterd. De ploeg van de Nederlandse trainer Thomas Rongen verloor op het veld van Dallas Burn (3-0) voor de vijfde keer op rij een competitieduel.

Het oude record van vier nederlagen op rij in de Major League Soccer (MLS) dateerde van 1996. Voor DC United betekende het verlies tegen Dallas tevens de vijfde uitnederlaag op rij. De ploeg uit Washington bezet met slechts negen punten uit tien duels de laatste plaats in de Eastern Division.

Miami Fusion, koploper in de Eastern Division, verpletterde Kansas City Wizards met liefst 5-1 en vergrootte de voorsprong op NY/NJ MetroStars naar elf punten. Miami-aanvaller Alex Pineda Chacon voerde zijn competitietotaal met twee treffers op naar acht en is topscorer in de MLS.

In de Western Division deed San José Earthquakes goede zaken door naaste concurrent Los Angeles Galaxy met 3-1 te verslaan. In de Central Division nam koploper Chicago Fire verder afstand van de concurrentie door Columbus Crew met 1-0 te kloppen.

Bekijk hier al onze video's