David voelt zich rijp voor doorbraak bij Fulham

Reacties

Het jaar 2014 kende een geweldige start voor Chris David, want de Nederlandse middenvelder maakte zijn officiële debuut voor Fulham. De jongeling heeft zijn zinnen nu op een definitieve doorbraak gezet bij de nummer zeventien van de Premier League.

David voelt zich rijp voor doorbraak bij Fulham

David verruilde FC Twente een jaar geleden voor Fulham met de droom om in het Engelse voetbal te slagen. Na een aanpassingsperiode van een half jaar klopt hij dit seizoen op de deur bij het eerste elftal. Met succes, want in de FA Cup-wedstrijden tegen Norwich City en Sheffield United stond hij in de basis.

'De voorbereiding op dit seizoen draaide ik mee bij de eerste selectie en dat ging goed. Ik merkte ook dat ik qua niveau mee kon komen, terwijl ik daar het vorige seizoen soms moeite mee had', aldus David (20) tegenover Voetbal International.

Een kans in het eerste elftal bleef echter uit. 'We hadden het moeilijk in de competitie en daarom kon Martin Jol niet het risico nemen een jonge speler in te passen. Dat was vervelend voor mij, maar ik kon het wel begrijpen. Ik weet zeker dat hij me wel speeltijd had gegeven als we er iets beter voor hadden gestaan', vervolgt de jeugdinternational.

'Neem Jol niets kwalijk'
Jol werd begin december ontslagen en opgevolgd door René Meulensteen. Die laatste gaf David wél de kans op speelminuten. 'Maar ik neem Jol helemaal niets kwalijk. Hij is de trainer die me naar Engeland heeft gehaald en hij heeft me veel aandacht gegeven', gaat David verder.

Meulensteen liet David op 4 januari debuteren in het FA Cup-duel met Norwich (1-1). Ook voor het bekerduel met Sheffield United (1-1) van zondag werd David uitverkozen. Het smaakt echter naar meer. 'Debuteren in de Premier League is mijn missie. Ik voel dat ik goed genoeg ben en train ontzettend hard. Het is gewoon wachten op het moment dat de trainer mij de kans geeft.'

Als die kans uitblijft, behoort een verhuur aan een club uit het Championship tot de mogelijkheden. 'Maar zoals het er nu naar uitziet blijf ik hier. Hopelijk kan ik volgende week in de replay tegen Sheffield United mijn debuut op Craven Cottage maken, daar kijk ik enorm naar uit. Het voordeel is dat je in Engeland voor verhuurperiodes niet aan de transfermarkt gebonden bent, dus ik heb geen haast, maar het liefste wil ik bij Fulham laten zien wat ik kan.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.