Dankbare Guerrero sluit zwarte periode af: 'Geen tijd voor ijdelheid'

Reacties

Paolo Guerrero is een gelukkig man. De aanvaller van Peru mag na een maandenlange juridische strijd toch naar het WK en luisterde zijn rentree op met twee doelpunten in de met 3-0 gewonnen oefeninterland tegen Saoedi-Arabië.

Dankbare Guerrero sluit zwarte periode af: 'Geen tijd voor ijdelheid'

In oktober 2017 werden er bij een dopingtest sporen van cocaïne aangetroffen bij de spits, waarna een schorsing en vele beroepszaken volgden. Pas vorige week werd via het Zwitserse tribunaal bekend dat Guerrero uit mag komen op het mondiale eindtoernooi in Rusland, hoewel de aanvaller daarna mogelijk alsnog geschorst wordt.

In de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië was Guerrero direct tweemaal trefzeker, waarmee hij zijn status als topscorer aller tijden van Peru maar weer eens waarmaakte. 'Dit soort wedstrijden zorgen ervoor dat ik straks op honderd procent zit voor het WK', sprak een opgeluchte spits na de wedstrijd.

'De spelers hebben me geweldig opgenomen in de groep', ging Guerrero verder. 'Ik ben erg dankbaar, we zijn een hecht team, dat kan niemand ons afpakken.' Guerrero, die tegen Saoedi-Arabië meteen aanvoerder was, probeert het elftal van Peru op scherp te zetten. 'Dit is geen tijd voor ijdelheid, we moeten met één doel voor ogen spelen. De wedstrijden op het WK worden een stuk zwaarder', voorspelde de 34-jarige.

Peru begint op 16 juni aan het WK. In Groep C treffen de Zuid-Amerikanen Australië, Denemarken en Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.