WK-droom Guerrero wordt dankzij Zwitserse hulp toch werkelijkheid

Reacties

Paolo Guerrero is er deze zomer toch bij op het WK in Rusland. De 34-jarige aanvoerder van Peru deed bij het Zwitserse tribunaal een laatste poging zijn schorsing vanwege dopinggebruik op te heffen. De Zwitserse rechter besloot de schorsing tot na het WK uit te stellen en sporttribunaal CAS ging deze keer niet in beroep, waardoor Guerrero er definitief bij kan zijn op het WK.

WK-droom Guerrero wordt dankzij Zwitserse hulp toch werkelijkheid

Bij Guerrero, topscorer aller tijden van zijn land, werden tijdens een dopingcontrole eind 2017 sporen van cocaïne aangetroffen in het bloed, waarna de beroepscommissie van de FIFA de nu 34-jarige aanvaller voor een jaar schorste. Dit zou betekenen dat Guerrero geschorst zou zijn tijdens het WK, waarin Peru tegen Frankrijk, Denemarken en Australië speelt in de groepsfase.

Guerrero ontkende het gebruik van cocaïne en tekende met succes beroep aan tegen zijn schorsing. Een commissie van de FIFA bracht de schorsing van de spits - goed voor 32 doelpunten in 83 interlands - terug naar zes maanden. Vervolgens ging de World Anti-Doping Agency (WADA) met succes in beroep en besloot het CAS de schorsing te verlengen tot veertien maanden. Daartegen tekende Guerrero weer met succes beroep tegen aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.