Van dopingsores verloste Guerrero nu al in WK-vorm

Reacties

Paolo Guerrero mag tóch met Peru naar het WK en daar zijn ze in het Zuid-Amerikaanse land ontzettend blij mee. De goaltjesdief bewees in het oefenduel met Saoedi-Arabië weer zijn waarde voor de nationale ploeg, door bij zijn rentree direct tweemaal te scoren (0-3).

Van dopingsores verloste Guerrero nu al in WK-vorm

Lange tijd leek het erop dat Guerrero het eerste WK van Peru in 36 jaar moest gaan missen. In oktober 2017 werden er bij een dopingtest sporen van cocaïne aangetroffen bij de spits, die het gebruik van de drug altijd heeft ontkend. Hierna volgde een maandenlange soap, met een hoop beroepszaken en een schorsing die ingekort en later weer verlengd werd. Dankzij de hulp van het Zwitserse tribunaal werd afgelopen donderdag duidelijk dat Guerrero toch aan het WK mag meedoen.

Zondag speelde de spits voor het eerst in bijna acht maanden tijd (hij miste de play-offwedstrijden in de WK-kwalificatie vanwege zijn dopingschorsing) weer voor het nationale elftal van Peru. Aan de zijde van onder meer Feyenoorder Renato Tapia, die tegen Saoedi-Arabië van begin tot eind meedeed, luisterde hij zijn rentree direct op met twee doelpunten. Nadat André Carillo de score had geopend, tikte Guerrero vlak voor rust uit een rebound de 0-2 binnen. Twintig minuten in de tweede helft verzorgde de routinier met een rake kopbal het slotakkoord.

Met zijn dubbelslag staat de 34-jarige Guerrero nu op 35 doelpunten voor Peru. Daarmee is hij de topscorer aller tijden van zijn land. Peru speelt aankomende zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen Zweden en neemt het vervolgens in de groepsfase van het WK op tegen Denemarken, Frankrijk en Australië. Guerrero lijkt er helemaal klaar voor te zijn.

De doelpunten van Paolo Guerrero:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.