Danilo beslecht duel der topschutters in Twents voordeel

Reacties

Het duel der topschutters van de Eredivisie bij VVV-Venlo - FC Twente is gewonnen door Danilo. De Braziliaan schoot de Tukkers met een treffer naar de overwinning, terwijl Georgios Giakoumakis vlak voor tijd naliet VVV alsnog een punt te bezorgen.

Danilo beslecht duel der topschutters in Twents voordeel
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Bij de Venlonaren keerde Giakoumakis terug in het elftal. De Griek ontbrak woensdag in de beker tegen Almere City FC, maar zijn collega's in de voorhoede lieten zien ook zonder hun aanvalsleider doelpunten te kunnen maken. Jafer Arias was tweemaal trefzeker en Vito van Crooij tekende voor één goal. Voor Ron Jans was er aan de kant van Twente weinig reden tot wisselen. Vorige week werd er weliswaar met 1-3 verloren van AZ, maar de Tukkers draaien nog altijd een uitstekend seizoen. Het succesvolle aanvalstrio van Twente - Vaclav Cerny, Danilo, Queensy Menig - was ook in Venlo weer van de partij.

Door de basisplaatsen van Danilo en Giakoumakis stonden de twee Eredivisie-goalgetters tegenover elkaar. Beide spitsen hadden tot het onderlinge onderonsje tien keer gescoord, maar daar kwam zaterdag verandering in. Zoals al vaker dit seizoen was het Twente dat al na een paar minuten op voorsprong leek te komen via Danilo. Er ging echter een streep door de treffer van de Braziliaan, omdat Cerny een overtreding had gemaakt. Niet lang daarna dacht zijn concurrent gescoord te hebben, maar het doelpunt van Giakoumakis werd ook afgekeurd, omdat de Griek buitenspel stond.

Toch werd de ban wel gebroken door een van beide hoofdrolspelers. Na een half uur kwam Twente verdiend op voorsprong, toen Danilo op aangeven van Cerny dan toch raak kon schieten en daarmee tekende voor zijn elfde competitietreffer. Voor rust verzuimde de ploeg van Jans de voorsprong verder uit te bouwen. De lat stond een doelpunt van Luka Ilic in de weg en ook Menig liet een kans op 0-2 liggen. De verdubbeling van de Twentse voorsprong kwam er in de tweede helft alsnog. Goed druk zetten van Twente leidde een fout van Christian Kum in, waarna Ilic met een boogje raakschoot: 0-2.

Twintig minuten voor tijd werd het plots toch nog spannend, toen Evert Linthorst een vrije trap van Van Crooy binnenkopte. Twente mocht van geluk spreken dat VVV daarna niet terugkwam tot 2-2. Eerst liet Kum na zijn eerdere fout goed te maken en in blessuretijd was het Giakoumakis die de bal na een solo naast het doel van Joël Drommel schoot. Twente nestelt zich dankzij de zege steviger in de subtop, terwijl VVV nog altijd in degradatiegevaar verkeert.

Reactie Jans en De Koning
'Danilo maakte een uitstekende goal, maar we zijn veel vaker in die positie geweest', zo bleef FC Twente-coach Ron Jans kritisch in gesprek met FOX Sports. 'Uiteindelijk is het een zwaarbevochten zege, terwijl je minimaal vier goals had moeten maken. Op het laatst had het nog 2-2 kunnen worden.'

Jans' collega Hans de Koning noemde de overwinning van FC Twente verdiend. 'Vanaf de eerste minuut zaten we niet in de wedstrijd. We kwamen er gewoon niet aan te pas. Gelukkig stond het halverwege 0-1, dan konden we ons nog ergens aan vasthouden. Daarna gaven we kinderlijk de tweede goal weg, dat ging nergens over.'

VVV-Venlo Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.