Dalic vindt kritiek op België erg overdreven: 'Een na beste voetballand ter wereld'

Reacties

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic vindt de negatieve berichtgeving over België maar al te overdreven. Hij ziet het elftal nog steeds als een van de sterkste teams van de wereld en is op zijn hoede voor de opponent.

Dalic vindt kritiek op België erg overdreven: 'Een na beste voetballand ter wereld'
Kroatië
Kroatië
0 - 0
België
België

'We spelen tegen het op een na beste voetbalteam ter wereld en zij waren nummer één', verwijst hij naar de stand op de FIFA-ranking. 'Het is een geweldig team en als we hadden kunnen kiezen, hadden we deze wedstrijd niet als laatste gespeeld.'

België won tot nu toe moeizaam met 1-0 van Canada en verloor met 0-2 tegen Marokko. Het leverde de ploeg veel kritiek op in de media, de kritiek waar bondscoach Roberto Martínez ook al niets van wilde weten. Hij stelde dat de media 'fake news' verspreiden.

Kroatië staat er goed voor in de groep met een koppositie en vier punten. Toch weigert Dalic op een gelijkspel te spelen tegen de Belgen. 'We zullen voetballen zoals we deden tegen Canada, met hoge kwaliteit en een hoog tempo. Het wordt een moeilijke wedstrijd tegen een topteam', wees hij onder meer op Kevin De Bruyne en Eden Hazard. 'Ze zijn niet van de ene op de andere dag slechte spelers geworden.'

Do 1 dec. 2022

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.