Curaçao werkt met bekende namen toe naar Gold Cup-herkansing

Reacties

Curaçao komt ter voorbereiding op de strijd om de Gold Cup uit op het King's Cup-toernooi in Thailand. Daar werkt de ploeg van bondscoach Remko Bicentini met in Nederland bekende namen toe naar de tweede deelname aan het belangrijkste landentoernooi in Noord- en Centraal Amerika.

Curaçao werkt met bekende namen toe naar Gold Cup-herkansing

Bicentini heeft de beschikking over spelers als Eloy Room (PSV), Leandro Bacuna (Cardiff City) en Cuco Martina (Feyenoord). Curaçao startte woensdag goed aan het King's Cup-toernooi door India met 3-1 te verslaan. Roly Bonevacia, Elson Hooi en Bacuna scoorden.

De finale staat zaterdag op het programma. Curaçao staat dan tegenover Vietnam, dat gastland Thailand met 1-0 versloeg. 'De King's Cup is hier in Thailand een groot toernooi en dat willen we graag winnen', reageert Bicentini. 'Het leeft enorm onder het Thaise volk. Ik was liever tegen Thailand uitgekomen in de finale, omdat daar dan toch een andere druk op zou komen vanwege de geweldige support van het thuispubliek op de tribunes. Maar Vietnam is een lastige hobbel op weg naar de titel.'

Bicentini staat sinds 2016 aan het roer bij Curaçao. Hij plaatste zich met zijn ploeg in 2017 voor het eerst in de historie van het land voor het toernooi om de Gold Cup door de Caribbean Cup te winnen. Curaçao strandde vervolgens in de Verenigde Staten in de groepsfase. Jamaica, El Salvador en Mexico waren alle drie met 2-0 te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.