Blamage zonder consequenties voor WK-route Curaçao

Reacties

Curaçao leed afgelopen zaterdag op weg naar de strijd om de Gold Cup een blamerende nederlaag (2-1). Bondscoach Remko Bicentini zag slechts een klein lichtpuntje.

Blamage zonder consequenties voor WK-route Curaçao

Bicentini is bezig Curaçao naar het WK in Qatar te loodsen. Gezien de resultaten van de laatste maanden is dat meer dan alleen een droom. Des te verrassender was de nederlaag bij Antigua. De selectie, die grotendeels is opgebouwd uit spelers uit de Eredivisie, kreeg in Antigua een lesje in effectiviteit en wilskracht.

'Antigua heeft als leeuwen gevochten, dat is ook een kwaliteit', vertelt Bicentini. 'Ik zag een verschil in absolute wil. Meedogenloos zijn, alles doen voor de winst, dat is wat Antigua heeft gebracht.'

Ondanks de blamerende nederlaag bleef de schade beperkt. Bicentini plaatste zich met Curaçao al eerder voor het toernooi om de prestigieuze Gold Cup, dat komende zomer wordt gehouden in de Verenigde Staten.

Ook plaatsing voor de elitegroep A van de Nations League is mogelijk. Daarin komt het Caraïbische eiland dan uit tegen landen als Costa Rica, Mexico en de VS. 'We willen stapje voor stapje naar het WK in Qatar. Deze nederlaag heeft gelukkig geen enkele consequentie voor die route', ziet Bicentini nog een klein lichtpuntje na de verrassende uitglijder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.