Curaçao koerst na simpele zege af op Gold Cup-deelname

Reacties

Curaçao heeft zonder problemen de horde Guadeloupe genomen. In de tweede helft werd grote afstand genomen (6-0).

Curaçao koerst na simpele zege af op Gold Cup-deelname

In de CONCACAF Nations League strijdt Curaçao voor een plaats in Divisie A en voor een plaats op het toernooi om de Gold Cup van 15 juni tot en met 7 juli in de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini heeft dankzij de voortvarende start met drie zeges zonder tegengoal beide doelen voor het grijpen.

In Willemstad maakte Guadeloupe geen kans. In de eerste helft bleef de schade voor de gasten nog beperkt tot een treffer van Gevaro Nepomuceno. Na rust werd het goede voorbeeld van de aanvaller van Oldham Athletic gevolgd. Niet alleen Nepomuceno maar ook Elson Hooi en Rangelo Janga passeerden Guadeloupe-keeper Kevin Ajax twee keer.

Voor landen in Noord- en Centraal-Amerika steekt de Nations League iets anders in elkaar dan in Europa. Er wordt eerst een kwalificatieronde gespeeld om te bepalen in welke divisies de landen terechtkomen. Curaçao speelt die kwalificatieduels, maar grotere landen als Mexico en de Verenigde Staten niet. De tien beste landen van de kwalificatiereeks plaatsen zich tevens voor de Gold Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.