Curaçao klopt Hull City bij officieus debuut Advocaat als bondscoach

Dick Advocaat is zijn periode als bondscoach van Curaçao donderdag begonnen met een eerste succesje. Een officieus oefenduel met Hull City leverde een 1-0 overwinning op.

Advocaat bereidt zich deze week in Turkije met zijn selectie voor op de start van de WK-kwalificatiereeks in juni. De bond van Curaçao bleek Hull City te hebben gestrikt als sparringpartner. Tegen de nummer zeven van het Championship bleek een doelpunt van Rangelo Janga genoeg voor de overwinning. De tegenwoordig op Cyprus actieve aanvaller opende tien minuten voor rust de score na een actie van Jearl Margharita.

Met Ajacied Ar'Jany Martha als debutant in de basis kreeg Curaçao via Juninho Bacuna en Kenji Gorré kansen op meer treffers, maar die vielen niet. Aan de andere kant hield Vitesse-doelman Eloy Room zijn doel schoon met enkele knappe reddingen. Zo boekte Advocaat bij zijn officieuze debuut een hoopgevend resultaat en kan hij met vertrouwen toewerken naar de eerste WK-kwalificatieduels in juni met Barbados en Aruba.