Advocaat kent tegenstanders voor eerste WK-horde met Curaçao

Reacties

Er is donderdag geloot voor de WK-kwalificatie in de CONCACAF-zone, met landen uit Noord- en Midden-Amerika. Curaçao, de ploeg waar Dick Advocaat sinds kort bondscoach is, werd ingedeeld in Poule C en heeft op het oog een gunstige loting.

Advocaat kent tegenstanders voor eerste WK-horde met Curaçao
© Pro Shots

De eerste tegenstanders heten Haïti, St. Lucia, Barbados en Aruba. Haïti is uit de hoogste pot een gunstige tegenstander. De ploeg staat dan wel boven Curaçao op de FIFA-wereldranglijst, maar veel scheelt het niet (89ste om 90ste). Van St. Lucia (167), Barbados (178) en Aruba (193) zou Curaçao geen problemen moeten ondervinden. De eerste twee in de poule gaan door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De groepsfase begint in juni en loopt tot medio 2025, in de zes poules gaan dus steeds twee ploegen door. De twaalf overgebleven ploegen vechten in de eindronde om drie tickets op het WK in 2026, en nog twee voor de play-offs. Gastlanden Canada, Mexico en de Verenigde Staten zijn al geplaatst.

Suriname zit ook bij de CONCACAF. Natio werd gekoppeld aan El Salvador, Puerto Rico, St. Vincent and the Grenadines en een door een play-off nog nader te bepalen voetbaldwergstaat

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.