Curaçao pakt prijs en lijkt klaar voor nieuw Gold Cup-avontuur

Reacties

Curaçao vierde afgelopen weekend feest. De beelden van bondscoach Remko Bicentini die werd gejonast in een decor van confetti en vuurwerk zorgden voor trots op het kleine eiland. Curaçao kwam in de voorbereiding op de strijd om de Gold Cup uit op het King's Cup-toernooi in Thailand.

Curaçao pakt prijs en lijkt klaar voor nieuw Gold Cup-avontuur

Bicentini staat sinds 2016 aan het roer bij Curaçao. Hij plaatste zich met zijn ploeg in 2017 voor het eerst in de historie van het land voor het toernooi om de Gold Cup door de Caribbean Cup te winnen. De grote droom van de bondscoach is plaatsing voor het WK in Qatar. In Bangkok werkte de Bicentini-brigade met in Nederland bekende namen toe naar de tweede deelname aan het belangrijkste landentoernooi in Noord- en Centraal Amerika. Bicentini heeft de beschikking over spelers als Eloy Room (PSV), Leandro Bacuna (Cardiff City) en Cuco Martina (Feyenoord).

Curaçao startte al goed door India met 3-1 te verslaan dankzij treffers van Roly Bonevacia, Elson Hooi en Bacuna. De finale stond afgelopen weekeinde op het programma. Curaçao trof daarin afgelopen zaterdag Vietnam, dat eerder gastland Thailand met 1-0 versloeg.

In de spannende finale kwamen er strafschoppen aan te pas die door Curaçao het beste werden genomen: 5-4. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. FC Den Bosch-speler Jurich Carolina scoorde in de 58ste minuut, maar Vietnam maakte in de 83ste minuut gelijk. In de strafschoppenserie miste Vietnam, terwijl alle spelers van Curaçao scoorden.

Het Curaçaose nationale team speelt op 17 juni de eerste wedstrijd om de Gold Cup, in Jamaica tegen El Salvador. Daarna vliegt Bicentini met Curaçao naar Amerika voor de tweede wedstrijd in Houston tegen Honduras. De derde groepswedstrijd wordt gespeeld in Los Angeles tegen Jamaica. 'Zware poule, maar zeker niet onmogelijk', vertelt Bicentini.

Mocht Curaçao de groepsfase overleven, dan is de kans groot dat Bicentini en zijn elftal in Philadelphia de kwartfinale gaan spelen tegen het sterke Mexico of de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.