Cruciale avond voor 'Ronaldo-project' Juve: 'Hij speelt het liefst alleen CL-duels'

Reacties

Alle ogen bij Juventus zijn dinsdagavond gericht op Cristiano Ronaldo. De zelfbenoemde Mister Champions League moet in het duel met FC Porto een nieuw fiasco van De Oude Dame in het elitetoernooi voorkomen.

Cruciale avond voor 'Ronaldo-project' Juve: 'Hij speelt het liefst alleen CL-duels'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
nv
3 - 2
FC Porto
FC Porto

De reden dat Juventus in de zomer van 2018 zo'n honderd miljoen euro voor de toen al 33-jarige Ronaldo neertelde, was vooral om eindelijk eens toe te slaan in Europa. In eigen land waren De Bianconeri al jaren ongenaakbaar. De titelreeks is netjes doorgezet (al komt daar wellicht binnenkort snel een einde aan), maar de Champions League-campagnes met de vijfvoudige Gouden Bal-winnaar in de gelederen eindigden al in de kwartfinale en achtste finale. Respectievelijk Ajax en Olympique Lyon schakelden Juventus uit.

Na de 2-1 nederlaag in het heenduel met FC Porto dreigt een nieuwe sof voor de Italiaanse recordkampioen. 'De druk ligt bij ons, maar we zullen ons niet verstoppen', blikte trainer Andrea Pirlo maandagmiddag vooruit op zijn persconferentie. 'Cristiano voelt zich goed. Dit zijn zíjn wedstrijden. Hij is er helemaal klaar voor.' Pirlo nam afgelopen weekeinde zelfs het risico om Ronaldo niet op te nemen in zijn basisformatie voor het treffen met Lazio (3-1 winst). 'Hij is nu helemaal uitgerust.'

Leonardo Bonucci zag tijdens de recente trainingen de scherpte bij de Portugees. 'Hij zei niet voor niets in een interview dat hij, als het zou kunnen, het liefst alleen Champions League-duels speelt', vertelde de routinier tijdens het persmoment. 'Je kunt je wel voorstellen dat hij hiervoor helemaal opgeladen is.'

Record
Ronaldo aast nog altijd op het record van Real Madrid-icoon Francisco Gento, die in de jaren vijftig en zestig in totaal zes keer het Europa Cup 1-toernooi won. De Portugees won de Cup met de Grote Oren tot nu toe vijf keer: in 2008 met Manchester United en in 2014, 2016, 2017 en 2018 in dienst van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.